• Page 1 of 1
  • 1
Forum » Opste diskusije » Nauka i Obrazovanje » Osiguranje kredita
Osiguranje kredita






10209
poruka na forumu
3202 5806



post # 1 | 2014-01-22 , 2:22 PM

Osiguranje kredita u slučaju bolesti ili gubitka posla

Sve više banaka nudi građanima kada uzimaju kredit osiguranje za slučaj da ostanu bez posla ili se razbole. Buduće klijente to košta od 10 evra pa naviše zavisno od iznosa zajma koji se uzima. Ima i banaka koje same pokrivaju troškove osiguranja. Bankari, ipak, uglavnom imaju ugovore sa određenom osiguravajućom kućom. Naravno kada se pristaje na ovu opciju potrebno je pogledati sve stavke ugovora.

Tako na primer, kod nekih banaka, rok otplate kredita ne može da bude duži od deset godina, a osiguranje pokriva 12 rata za ceo period vraćanja zajma. U roku od godinu dana, klijent bi trebalo da pronađe drugi posao i da nastavi sa urednim vraćanjem zajma.
Takođe, osiguranje ne pokriva kredit u slučaju gubitka posla u prvih 60 dana od osiguranja. Kada je u pitanju bolest ili neko oštećenje, osiguranje pokriva šest mesečnih obaveza.

Pored gubitka posla, osiguranje pokriva i privremenu sprečenost za rad kao posledicu nesrećnog slučaja, trajni invaliditet od 50 odsto do 100 odsto nastao kao posledica nesrećnog slučaja ili teže bolesti.

Smatrate li da se u ovom slucaju samo Banka dobro osigurala ili je ovo zaista dobro za nas?




Forum » Opste diskusije » Nauka i Obrazovanje » Osiguranje kredita
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Мини-чат

Legenda: [Administrator] [Super Moderator] [Moderator] [Urednik] [Forum Moderator] [VIP] [Donator] [Korisnik]