196 poruka na forumu
| |
17
| |
310
|
|
post # 1 | 2014-04-23 , 4:46 PM
|
Ne znam odakle da pocnem, ima dosta dobrih, navescu par. John Green- po meni jedan od boljih tinejdz pisaca. ( U potrazi za Aljaskom ) Dostojevski, o njemu ne treba nista da se kaze, cim cujete Dostojevski sve vam je jasno. ( Zlocin i kazna ) Pauolo Koeljo, zaista ga gotivim, dosta skrivenih poruka i saveta iza njegovih knjiga, treba ga razumeti. ( Alhemicar, Dnevnik jednog carobnjaka, 11 minuta itd. ) Stiven Presfild - legenda bre, najbolji istorijski romani, licno moj omiljeni zanr. ( Ognjena Kapija i Aleksandar- Vrline rata ) i za kraj Haled Hoseini- bas ga gotivim, divan stil pisanja, posveti i po par godina jednoj knjzi. ( Hiljade cudesnih sunaca, Lovac na zmajeve, A planine odjeknuse ) Huh, umalo da zaboravim legendarnog Bukovskog ( Bludni sin ) Od mene dosta, mozda malo i previse 
Poruku je menjao/la Stefan^^ - Sreda, 2014-04-23, 4:47 PM
|
|
| |
|
|
post # 3 | 2015-12-09 , 3:53 AM
|
Pitanje izgleda tako prosto, a trebalo mi je mnogo godina i preko hiljadu knjiga da, napokon, pre tri godine konacno napravim 4 kategorije:
Omiljeni domaci pisac - Radoje Domanovic.
Omiljeni domaci pesnik - Vladislav Petkovic Dis.
Omiljeni strani pisac(i) - Najteza odluka i nemoguce je izabrati jednog, pa cu reci: F. Scott Fitzgerald, Charles Dickens, Oscar Wilde, Franz Kafka, Honoré de Balzac, Victor Hugo i, NARAVNO, J.K.Rowling.
Omiljeni strani pesnik(ci) - Opet ih imam vise, ali kao broj jedan je uvek Edgar Allan Poe, a tu su i Sylvia Plath, William Butler i Dante Alighieri (i jos par njih, da ne pisem sad sve).
:)
"Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die."
|
|
| |