• Page 1 of 1
  • 1
Forum » Opste diskusije » Misterije » Lobanje sa rogovima
Lobanje sa rogovima




Wooo - hooooo!
177
poruka na forumu
10 108



post # 1 | 2016-06-16 , 2:02 AM



Postoje mnoga arheološka otkrića koja nisu dobila svoja zvanična objašnjenja. Jedno od njih je i ljudska lobanja pronađena osamdesetih godina 19. veka u Sejriju, u Pensilvaniji. Neobične lobanje su imale rogove, a kosti su velike što ukazuje da se radi o ostacima ljudi koji su bili džinovi, visoki više od 2,1 metra.

Analizom je utvrđeno da su sahranjeni pre više od 1.200 godina, a pripadali su anatomski normalnim muškarcima osim jedne pojedinosti, imali su kosti koje su izlazile iz glave, oko pet centimetara iznad obrva, što liči na rogove.

Posle pronalaska, ove kosti su poslate u muzej u Filadelfiji, ali su na putu ukradene. Danas nema čvrstih dokaza da su zaista i postojale. Fotografije koje svedoče tome su, po mnogima, falsifikat, dok neki veruju da su autentične i da se ovde radi o ostacima vanzemaljaca. Slične lobanje pronađene su i u blizini Velsvila, kao i u Teksasu.

Rogovi na ljudskoj glavi nisu nešto što je potpuno nepoznato. Nekada su smatrani simbolom kraljeva. U Mojsijevo vreme, rogovi su bili simbol autoriteta i moći. Aleksandar Veliki prikazan je sa rogovima na glavi na nekim novčićima.

Biblijski Božji sinovi i pali anđeli su predstavljani kao džinovi sa rogovima. Rogovi su bili simbol mudrosti, ali i vlasti. Zato su šamani, sveštenici i kraljevi usvojili običaj stavljanja rogova, a kasnije kruna. Mnoga stara božanstva i bogovi, uključujući i Jehovu, predstavljani su sa rogovima.


Fajlovi: 5139017.jpg (6.8 Kb)



Forum » Opste diskusije » Misterije » Lobanje sa rogovima
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Мини-чат

Legenda: [Administrator] [Super Moderator] [Moderator] [Urednik] [Forum Moderator] [VIP] [Donator] [Korisnik]