• Page 1 of 1
  • 1
Forum » Opste diskusije » Misterije » Medicinski fenomeni
Medicinski fenomeni






2137
poruka na forumu
904 4467



post # 1 | 2012-03-28 , 7:25 PM

Listajuci novine, naisla na clanak nazivom "Beba od godinu u pubertetu".
"Moja cerka je vec sa godinu dobila stidne dlacice. Bili smo u soku i vodili je kod brojnih lekara u zemlji. Dijagnostikovanje je trajalo skoro dve godine. Na kraju je pedijatar n Institutu za majku i dete u Beogradu rekao da je u pitanju prerani pubertet.Primila je terapiju i to je samo po sebi nestalo. Lekar je rekao da je to samo faza i da bi sve trebalo biti u redu."
I dok u Srbiji zvanicne institucije nemaju tacan broj koliko je dece pre osme godine vec imalo pubertetske promene na telu, u Hrvatskoj je javnost sokirana podatkom da je kod njih registrovano cak 100 takvih slucajeva.
prevremeni ili preuranjeni pubertet definisan je kao hormonalni poremecaj koji dovodi do polnog sazrevanja kod devojcica pre osme godine i decaka pre desete godine. pravovremenim uzimanjem terapije sve ove pojave mogu biti zaustavljenje i telo se moze vratiti u predjasnje stanje.

[color=]Na internetu naisla na jos jednu pricu.[/color]

Zena progovorila u Sokobanji
Radi se o gospodji Ani Dolhai Muncan, iz Bele Crkve, koja se godinama lecila zbog prestanka govora, a ciji je slucaj zainteresovao lekare koji su je, na kraju, sad kad je ozdravila u Sokobanji, proglasili za svetski medicinski fenomen!
Ona moze da govori samo u Sokobanji!!!
Bas tako, jedino mesto gde se Ani Dolhai Muncan povrati glas, to jest, mocgovora - je Sokobanja! U Sokobanji ona moze da govori! - A izvan Sokobanje ne moze!...
Jos od 1996, ona ima parezu farinksa zbog cega ne moze da govori. Godinama se lecila u raznim zdravstvenim centrima Srbije, ali su ti pokusaji - da joj se vrati glas - bili bezuspesni. Medjutim, na predlog lekara, posetila je Sokobanju i tu se, kaze gospodja Ana, desilo nesto neverovatno.
- Svaki put, posle deset-petnaest minuta (!) boravka u Sokobanji, ja bih progovorila, to jest, dobijala bih glas. Ukoliko bih izašla iz Sokobanje, znaci, vec kod prve benzinske pumpe, nastajao bi sapat!...
Ana smatra da su za resenje njenih zdravstvenih problema zasluni cist sokobanjski vazduh i nadmorska visina Skobanje (400 m). U podnozju Ozrena i Rtnja, odavnina se lece bolesti organa za disanje.
Gospodja Ana, napustila je Belu Crkvu i doselila se s porodicom u Sokobanju. Lekari su je proglasili svetskim medicinskim fenomenom.
Na kraju TV-priloga, ona kaze:
- Lekari nisu mogli da povezu zasto u Sokobanji mogu da govorim a izvan nje ne!...
Da, da... to je Sokobanja - svetska a nasa!... Dobar glas - daleko se cuje!

Da li ste vi procitali neku pricu koju, pored velikih napora, savremena medicina nije mogla da razotkrije?


♥ ♥ ♥Pravog muškarca, s' kojim ćete trajati, nećete prepoznati po izgledu, po diplomi, po inteligenciji. Onog pravog prepoznaćete po načinu kako vas drži za ruku, kako vas ljubi, kako vas grli - ni prečvrsto da ostanete bez daha, a ni prelabavo da nestanete bez traga. Pravi vas drži taman onako kako treba, da znate čiji ste.."
Dj.B. ♥ ♥ ♥

♥ Ljubav je jedina stvar na svetu koja se umnožava samo onda kada se deli ! ♥








592
poruka na forumu
518 8144



post # 2 | 2012-03-30 , 10:18 PM

nisam dosada


http://prntscr.com/ioauvr








552
poruka na forumu
154 381



post # 3 | 2012-04-19 , 5:31 PM

Hmmm
Zašto su stidne dlačice tanke i male ?????
Da ne Bodu Oči :D
Stvarno sam svašta čuo,ali za ovakve fenomene nisam :)


Dafuq did i just Read ?





  BMW



3820
poruka na forumu
98 692



post # 4 | 2012-04-27 , 3:49 PM

Nikad čuo za ovaj fenomen


''Ko rano rani, cijeli dan mu se spava''

''Pazi kome poklanjaš sebe,svoju ljubav i svoje povjerenje,jer,svi smo mi ljudi,ali rijetko ko je čovjek.''








287
poruka na forumu
36 149



post # 5 | 2012-05-08 , 0:10 AM

Moj profesor anatomije voli da kaže: " U Medicini je sve moguće !".. Tako da me više ni jedan tzv. fenomen ne iznenadi.


Zadovoljstvo je gledati umjetnika dok radi ono što najbolje zna, ali je neprocjenjivo stvarati umjetnost vlastitim rukama !!!





  ace1



1597
poruka na forumu
756 1986



post # 6 | 2012-05-08 , 2:06 AM

procitao i kako je bila beba trudna i jos neke price, znaci vjerujem mada ipak mislim da je to nekad genetika ili neko poremecenje ... ali od chernobila pa na dalje je sve vise bilo neke medicinski fenomene, ali i pre to je imalo... :)







  Sanja



968
poruka na forumu
333 2389



post # 7 | 2012-08-23 , 12:55 PM

svasta


"Ne budi nesrecan što u ovome svetu niko ne zna za tebe. Zašto,misliš da si toliko važan da bi te trebali poznavati? Kada budeš zaista tako važan, a da i ne misliš o tome, oni će znati za tebe.








135
poruka na forumu
1 34



post # 8 | 2012-09-01 , 9:33 PM

Ceo sam...evo za nekoliko dana pocinje na Discaveriju :)








3907
poruka na forumu
677 4248



post # 9 | 2012-12-03 , 1:16 PM

Imamo svetski fenomen,Bibu Struju.
Moze struju bilo kog napona da drzi i nije mu nista.
Njegova masaza leci.
Lekari na VMA ustanovili su da ima dva sloja koze i da se ne znoji,nema pljuvacne zlezde a inace je zdrav i obican covek.


"Ee pa pomoli se Bogu .. da ti da mir.. i da ti pokaze pravi put.. kreni dalje u zivotu s glavom gore .. i bit ce sve oke ! nemoj imati crne misli ne krvi sebe za nista.. ja verujem u tebe !"








2602
poruka na forumu
1597 7677



post # 10 | 2012-12-05 , 1:27 PM

ovde ima dosta medicinskih fenomena da ne bude uvrede svrstacu i sebe kao prvi xd xd xd


НИЈЕ ВАЖНО КАКВА СИЛА НАС НАПАДА,НЕГО КОЛИКУ СВЕТИЊУ БРАНИМО!!!






USK
498
poruka na forumu
171 1445



post # 11 | 2013-04-19 , 8:12 PM

Ljudi sa neverovatnim moćima :

Čovek šišmiš

Ben Underwood ima 14 godina živi u Sakramentu, SAD. Za sebe kaže da je potpuno normalan dečak zahvaljujući mami. Mama mu je govorila da može sve da radi, pa čak i da vozi avion, ako to zaista želi. Novinari koji su ga pratili, uverili su se da on igra košarku, ide u školu, vozi skateboard, rolere i bicikl, igra se sa vršnjacima... I po svemu je obični tinejdžer. Istina je da je zapravo puno više od toga.

U svojoj trećoj godini izgubio je vid, a sve što radi uspeva mu jednako kao slepim miševima ili delfinima. Ovaj neverovatni dečak, dok hoda ulicom, sve vreme pucketa jezikom. Zvuk se odbija od zidova i pločnika i vraća mu se, dajući mu vrlo jasnu mentalnu sliku sveta koji ga okružuje. Stoga može bez problema da izbegava parkirane automobile, dok se vozi rolerima ili dok trči niz hodnik, bez straha da će se sa nekim sudariti. Ta neverovatna sposobnost zove se eholokacija. Zahvaljujući njoj on vozi skateboard kroz prometnu ulicu bez ičije pomoći - u tome je sigurniji pa čak i brži od ostalih. Gužva u saobraćaju mu ne predstavlja problem, jer tek tu dobija dovoljno različitih zvukova - što ih je više, to je njegova percepcija okoline veća. Nema ni govora o tome da ga zbunjuje, naprotiv.
S godinama je razvio takav sluh da, uz pomoć tih zvukova koji se odbijaju, može razlikovati da li stoji ispred njega drveni, metalni ili stakleni predmet. Zavisno od jačine zvuka, određuje međusobnu udaljenost predmeta. Kada se prvi put pojavi kod nekog doktora, ovaj misli da se Ben šali sa njim i da zapravo uopšte nije slep, jer se ponaša kao osoba koja vidi.
Nažalost Ben je umro sa 16 godina, nakon duge i teške bolesti, jer mu je dijagnosticiran rak očiju.

Daniel Tammet - Dječak sa nevjeroatnim mozgom

Tammet rođen Daniel Paul Corney a, odrastao je u istočnom Londonu, Engleska, najstariji od devetero djece. On je pretrpio epileptički napad kao dijete, koje je kasnije prerastao nakon liječenja. U dobi od dvadeset i pet, bio je dijagnosticiran Aspergerov sindrom. Koji je objasnio profesor Simon Baron-Cohen o autizmu (Spectrum) istraživačkog centra na Sveučilištu u Cambridgeu. Tammet je jedan od manje od stotinu "izvanredno" savants prema dr. Darold Treffert, vodeći svjetski istraživač u studiji Savant sindrom. Tammet učio engleski za godinu dana u Litvi.
Tammet dva puta sudjelovao u prvenstvu World Memory u Londonu pod imenom njegova rođenja, 12. stavljanje u 1999 i četvrti u 2000. Bio je premdmet dokumnetarca pod nazivom" Dječak sa nevjerovatnim mozgom" koji je emitiran na britanskoj tv stanici "Channel 4" 25 marta 2005. Autor je mnogih knjiga : "Born on a Blue Day" - najprodavaniji memoar
2006 godine, "Embracing the Wide Sky" (2009), "Thinking in Numbers" (2012). Njegove knjige su prevedne na 20 svjetskih jezika. On je izabran za "Fellow of Royal Society of Arts" u 2012 godini.

Dokumentarac možete pogledati ovdje :



Natasha Demkina - devojka sa rendgenskim (dvostrukim vidom)



Dvadesetjednogodišnja Ruskinja Nataša Demkina poznata je kao devojka koja ima rendgenske oči, odnosno dvostruki vid.
Imam dva vida. Mogu da ih zamenim bilo kada, u slučaju da želim da vidim unutrašnje organe neke osobe. To prebacivanje mi nije teško, samo moram da pomislim na to. Teško je objasniti kako identifikujem bolest. Bolesni organi proizvode nekakvu radijaciju, rekla je Nataša.Što je najčudnije, njene dijagnoze su nekada tačnije od onih koje postave lekari nakon snimanja magnetnom rezonancom. Nataša kaže da je svoju sposobnost otkrila kada je imala 10 godina, a u njoj je u Rusiji snimljena TV emisija. Skoro je dobila poziv od britanskih medija, pa je u engleskoj pred TV kamerama demonstrirala svoje mogućnosti.
Nataša je trenutno student medicinskog fakulteta u Moskvi i nada se da će uskoro moći da pomaže ljudima legalno.


Fajlovi: 2257095.jpg (63.2 Kb) · 9148834.jpg (11.4 Kb)

Poruku je menjao/la muharemhuskic7 - Petak, 2013-04-19, 8:29 PM








57
poruka na forumu
60 1144



post # 12 | 2013-05-13 , 9:18 PM

Djevojčica koja ne osjeća bol

U trilogiji Stiega Larssona zao polubrat Liesbeth Salander, Ronald Niedermann, pati od rijetkog poremećaja zbog kojeg ne osjeća bol. No, za razliku od izmišljenog lika, bolest zaista postoji, a ima i ime: nasljedna senzorna autonomna neuropatija (HSAN) tip V.

Djevojčica iz SAD-a Gabby Gingras najpoznatija je osoba oboljela od ovog stanja. Kao dijete se nehotično i neprestano samoozljeđivala – ponekad doista ozbiljno. Zbog nemogućnosti da osjeti bol s vremenom je grizući pretvrde igračke i druge predmete izgubila sve zube. A zbog teške ogrebotine rožnice, liječnici su joj morali ukloniti lijevo oko.

Gabbyni roditelji osnovali su zakladu Gift of Pain, koja okuplja sve pogođene HSAN-om. Zasad su, širom svijeta, pronašli 39 osoba za koje smatraju da boluju od ovog stanja.



Poruku je menjao/la Mehmedzavodnik - Ponedeljak, 2013-05-13, 9:18 PM


"Svi se rađamo za ljubav. Ona je načelo egzistencije i njezina jedina svrha."
"Zadovoljenje osjetila uskoro postaje vrlo malen dio onog dubokog i zamršenog osjećaja koji nazivamo ljubavlju.








1203
poruka na forumu
58 815



post # 13 | 2013-05-29 , 1:25 PM

Ovo su prave misterije :)








1381
poruka na forumu
175 10257



post # 14 | 2016-11-17 , 9:16 PM

Za taj fenomen ne znam,ali ima dosta fenomena svuda po svetu :D


A single act of kindness throws out roots in all directions, and the roots spring up and make new trees


Forum » Opste diskusije » Misterije » Medicinski fenomeni
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Мини-чат

Legenda: [Administrator] [Super Moderator] [Moderator] [Urednik] [Forum Moderator] [VIP] [Donator] [Korisnik]