• Page 1 of 1
  • 1
Forum » Opste diskusije » Sex i ljubav » Monogamija...
Monogamija...


3268
poruka na forumu
448 1828post # 1 | 2013-03-23 , 1:12 AM

Sve više naučnika tvrdi da monogamija nije prirodna.
A šta vi mislite o tome?Fajlovi: 4618894.jpg(14.9 Kb)

Ima ta jedna vrsta nedostajanja, po meni najgora, kada dvoje ljudi sjede jedno pored drugog i nedostaje im ono što više nisu...
Nekada sam anđeo, nekada demon... ali sam uvijek 100% žena...
Nikada nemoj odustati dok ne daš sve od sebe. Bolje je pokušati i ne dobiti ništa, nego ne pokušati i uvijek se pitati šta bi bilo da si pokušao...
782
poruka na forumu
47 137post # 2 | 2013-03-23 , 10:32 AM

Iako nisam pobornik tradicije i nekih zastarelih obicaja i cvrsto verujem u ravnopravnost polova, kad je rec o monogamiji, ja sam za.
Ne bih mogla ziveti kao druga..treca...zena ili pod bilo kakvim okolnostima koje poligamija podrazumeva.


Nisam od onih naivaca koji jedva cekaju neki buduci dan i raduju se rodendanima i Novim Godinama, naprotiv, meni vec dugo smeta to što vreme prolazi, i mada imam neke svoje trikove kako da ne mislim o tome, postoje stranice u kalendaru kad mi nema gde.
Jesen je, znaci...
Ponovo..."
2137
poruka na forumu
904 4461post # 3 | 2013-03-27 , 9:34 PM

Quote (elllena70)
Ne bih mogla ziveti kao druga..treca...zena ili pod bilo kakvim okolnostima koje poligamija podrazumeva.


+1


♥ ♥ ♥Pravog muškarca, s' kojim ćete trajati, nećete prepoznati po izgledu, po diplomi, po inteligenciji. Onog pravog prepoznaćete po načinu kako vas drži za ruku, kako vas ljubi, kako vas grli - ni prečvrsto da ostanete bez daha, a ni prelabavo da nestanete bez traga. Pravi vas drži taman onako kako treba, da znate čiji ste.."
Dj.B. ♥ ♥ ♥

♥ Ljubav je jedina stvar na svetu koja se umnožava samo onda kada se deli ! ♥
10209
poruka na forumu
3201 5796post # 4 | 2014-05-06 , 0:08 AM

Monogamiju mnogi povezuju sa seksualnim aktivnostima, neki je izjednačavaju sa vernošću, dok drugi smatraju da je monogamija bitna tek posle sklapanja braka. Definicija monogamije je jednostavna: imate seksualne odnose samo sa jednim partnerom koji takođe ne upražnjava seks ni sa kim drugim. Nažalost, kada pričaju o monogamiji, nemaju svi u vidu ovu definiciju. Pojedini tinejdžeri reći će kako su monogamni ukoliko su u vezi (bila ona seksualna ili ne) samo sa jednim partnerom. Druge pojam monogamije asocira samo na seksualni odnos, bez obzira na strasne poljupce s drugim osobama.

Bitno je da razgovarate o monogamiji sa svojim partnerom kako biste znali da li delite isto stanovište, podrazumevate li istu definiciju i, konačno, da biste shvatili šta možete da očekujete u vezi. Ako ste u vezi koja podrazumeva seksualne odnose, morate objasniti partneru šta monogamija znači za vas i kakva su vaša očekivanja.

Razgovor o ovakvim temama ponekad nije lak. Ipak, ne možete očekivati da vam partner čita misli, pa je bitno da otvoreno razgovarate. Izaberite mesto i vreme kada ste oboje opušteni i dobro se osećate. Najbolje je o svemu porazgovarati pre nego što veza postane seksualna, dakle – pokušajte da razgovarate pre nego što skinete odeću.

Da malo razjasnemo sta je sta :) :p


640
poruka na forumu
67 157post # 5 | 2014-07-01 , 2:27 AM

Jedno je sigurno - Monogamija nije za svakoga.
Drugo - Vjerujem da je to prirodno čim u meni postoji nagonska želja da budem samo sa jednom ženkom. Isto tako mislim da je prirodna i poligamija. Mnogo je takvih među raznim sisarima.
Forum » Opste diskusije » Sex i ljubav » Monogamija...
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Мини-чат

Legenda: [Administrator] [Super Moderator] [Moderator] [Urednik] [Forum Moderator] [VIP] [Donator] [Korisnik]