• Page 1 of 1
  • 1
Forum » Opste diskusije » Sex i ljubav » Muškarci prolaze 4 faze na putu do "Volim te"
Muškarci prolaze 4 faze na putu do "Volim te"


5152
poruka na forumu
3628 10060post # 1 | 2014-02-06 , 0:26 AM

Evo šta kaže nauka: osećanje zaljubljenosti "uključuje" određene neurotransmitere u muškom mozgu koji utiču na ponašanje. Psiholozi tvrde da muškarci na putu do prave ljubavi uvek prolaze kroz četiri faze.


Vidi vas, želi vas
Kada se jednom zainteresuju, oni počinju da sanjare o vama do te mjere da zaborave na svoje uobičajene fantazije (recimo, fudbalske). Djelom to jesu i seksualne fantazije, ali tu su i mozganja tipa: "Pitam se da li voli U2?". U ovoj fazi ne postoji način da znate kakve su mu namjere, jer ga pre svega pokreću hormoni, a ne osećaj stvarne emotivne bliskosti. Ali ako vas zove ili flertuje sa vama, privlačite ga, a vrijeme će reći da li će biti nešto više od toga.

Pokušava da vas osvoji

Uživajte u zabavi, ali znajte da njegovi Kazanova-postupci ne znače da je spreman na vezu. Neki momci se, pak, u ovoj fazi ponašaju po principu toplo-hladno. Psiholozi kažu da objašnjenje možda leži u strahu da ne budu odbijeni. Ili se, kada njihovo udvaranje naiđe na pozitivan odgovor tako dobro osećaju zahvaljujući bujici hormona, da požele da pojačaju taj osećaj udvarajući se i drugim ženama.
Kako god da se ponaša, ako ste zainteresovane za dalju vezu, pobrinite se da se zbližite i na emotivnom i intelektualnom nivou.

Hvata ga panika

Viđate se svakog petka, imate svoju četkicu za zube u njegovom kupatilu i svi već znaju da ste par. Pa, zašto onda ne kaže to "Volim te"? I kako to da posle svake situacije u kojoj osetite izuzetnu emotivnu bliskost on počne da se ponaša čudno i uzdržano? Potrudite se da vas to ne uplaši. Svi momci prolaze ovu fazu.
Brine ih to što osećaju manje strasti, pitaju se da možda nešto nije kako treba i prave pauzu da bi razmislili o svemu. Zato, ako vaša veza ima dobru osnovu i ako ga ne pritiskate, verovatno će prelomiti i izjaviti vam ljubav, ali njegova neodlučnost je savršeno normalna... čak predvidiva.


Zadovoljan što živite kao pravi par

Posle faze panike ulazite u "ušuškanost" ozbiljne veze. Vjerovatno sada sve više večeri provodite zajedno leškareći na kauču... a sve manje izlazeći ili vodeći ljubav. I nije dosadno - on čak istinski uživa u tome.Kada muškarac osjeti pravu bliskost, "hormone fatalne privlačnosti" zamenjuju hormoni ljubavi", oksitocin i vazopresin, koji ga ispunjavaju osećanjem prisnosti i povezanosti.
U ovom stadijumu momak sa zadovoljstvom prihvata promjenu - da ne treba da vas juri, već da bude sa vama. Sada je "upecan", i treba samo da povremeno "osvežavate" stvari, kako vam veza ne bi upala u rutinu.

StA Mislite o ovim fazama?
Jeste li se pronasli u nekoj od njih?
Imali jos koja faza .. za koju naucnici ne znaju? !!!


Jesi ti normalna?
-Kako za koga…
176
poruka na forumu
175 1403post # 2 | 2021-09-04 , 6:53 AM

Vrlo edukativno  da
829
poruka na forumu
587 3749post # 3 | 2021-12-05 , 1:44 PM

ovo je top u svim fazama ,,ali dodao bih Nultu fazu ..... ono kad mi treba vremena samo za sebe 2x godisnje po 5 dana ....Neki bi rekli dosadilo mu ili rutina neka  ga smara ,ali nije to , ovo je onako kao predah   takoreci ODMOR!!! 
I da pocinjem da Praktikujem  2 letnja godisnja odmora ,jedan sa jedan bez nje ,,i osecam se fenomenalno


Najveci moj nedostatak je sto me nema u dva primerka!!!


Forum » Opste diskusije » Sex i ljubav » Muškarci prolaze 4 faze na putu do "Volim te"
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Мини-чат

Legenda: [Administrator] [Super Moderator] [Moderator] [Urednik] [Forum Moderator] [VIP] [Donator] [Korisnik]