• Page 1 of 1
  • 1
Forum » Info » Info Centar » Alternative za Google Chrome nakon ukidanja JAVE i NPAPI
Alternative za Google Chrome nakon ukidanja JAVE i NPAPI



  Admin



1928
poruka na forumu
663 2820



post # 1 | 2015-09-03 , 11:29 PM

Čitaj pažljivo


Već neko vreme je poznato da google više ne podržava javu ali to je bilo moguće zaobići omogućavanjem NPAPI opcije u pretraživaču. Međutim s izlaskom novog updejta na Chrome (verzija 45, izašla 1 septembra) onemogućena je opcija za NPAPI i samim tim sav sadržaj koji zahteva javu ne može se više gledati preko Chrome pretraživača.

Rešenja za ovo nema s obzirom da ne utičemo na chrome niti proizvodimo javu i isti slučaj će biti na svim (domaćim i stranim) sajtovima koji zahtevaju javu ne samo kod nas.

Za sada možemo da vam ponudimo 2 rešenja:

1) Najbolji sistem: instalirajte novi pretraživač (Opera, Mozilla, Safari itd) i uživajte u sadržaju bez stalnih problema koje je stvarao chrome (ukoliko vam se ne menja možete da novi pretraživač koristite po potrebi kada je java potrebna).

Naša preporuka je Mozilla. Možete je preuzeti ovde: Mozilla

2) Instalirajte stariju verziju Chrome pretraživača: samo privremena mera za one koji ne mogu ni da pomisle da menjaju svoj Chrome za neki drugi pretraživač (iako tu nema pomoći za sada samo privremeno odlaganje).

Proces je sledeći, prvo skinite stariju verziju Chrome pretraživača za vaš računar:

Chrome 44 za 32bit sistem
Chrome 44 za 64bit sistem

Nakon što skinete stariju verziju, deinstalirajte svoj trenutni Chrome i zatim pokrenite instalaciju sa fajla koji ste skinuli. Nakon isntalacije starije verzije morate da onemogućite opciju auto-update da se ne bi opet desilo isto.

Auto update onemogućite tako što skinete ovaj fajl: Ručni update nakon skidanja samo ga pokrenete i idete na Run pa Yes.

Nakon par sekundi pojavi se sledeći prozor koji vas obaveštava da je isključen auto-update pretraživača:



Zatim omogućite NPAPI kao i pre: http://www.vojvodinanet.com/forum/2-3899-1

Napomena Instalirajte Extensions ako već niste, s obzirom da sve više servera uvodi ovo kao alternativu javi dosta sadržaja se može pratiti preko ovoga, a biće i više. Mada ovo vam neće pomoći kod slučaja kada je potrebna java (što je još uvek često).

Ipak opet ponavljamo najlaksa i najbolja opcija je da instalirate novi pretraživač i izbegnete bespotrebne komplikacije. :)

Važno: očekuje se neki kompromis između Googla i Oracle i čim (ako)bude neki novosti ili neke opcije da se opet omogući gledanje preko Chrome bez problema bićete obavešteni.


Fajlovi: 5539980.png (7.4 Kb)


Forum » Info » Info Centar » Alternative za Google Chrome nakon ukidanja JAVE i NPAPI
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Мини-чат

Legenda: [Administrator] [Super Moderator] [Moderator] [Urednik] [Forum Moderator] [VIP] [Donator] [Korisnik]