• Page 1 of 1
  • 1
Forum » Opste diskusije » Igre » Dragon Age:Origins (<3)
Dragon Age:Origins






278
poruka na forumu
526 2505



post # 1 | 2014-03-09 , 2:31 AM



Poreklom iz Kanade, razvojni tim BioWare jedan je od najproduktivnijih i najcenjenijih proizvođača RPG igara. Ekipa je, između ostalog, zaslužna za PC klasike kao što su su Baldur’s Gate i Neverwinter Nights, a u novije vreme za igre za konzole Jade Empire, Star Wars KOTOR i Mass Effect. Uz igre pomenutog proizvođača izgubili ste verovatno mnogo vremena, ali nikada u stvari niste žalili za njim, na šta vas je još jednom podsetio i njihov novi naslov pod imenom Dragon Age: Origins. Igra je čista BioWare klasika, ovaj put namenjena prvenstveno PC igračima. Reč je o igri mračne fantasy tematike odrađene na nivou koji se retko viđa.
Kraljevstvo Ferelden našlo se u nezavidnoj poziciji zbog ljudske pohlepe. Čarobnjaci su svojim eksperimentisanjem prizvali zlo i postali čudovišta pod imenom Darkspawn, stavivši pri tome Zemlju u neposrednu opasnost. Ipak, ljudi su uspeli da pobede u ključnim bitkama, najpre zahvaljujući odredu pod imenom Grey Wardens. Grupa najboljih ratnika svih rasa savladala je pretnju, ali četiri veka kasnije neprijatelj se vraća još snažniji, koristeći narušene odnose u društvu Fereldena. Odred Grey Wardens sakuplja se ponovo kako bi uz kralja Kailana dovršio borbu jednom za sva vremena, ali kraljev pomoćnik Loghain vara obe strane i prepušta ih nemilosrdnom neprijatelju. Posle bolnog poraza u bici, drevni odred je optužen za izdaju, a na igraču je da opravda njihovu čast, spreči građanski rat, ujedini narod i krene u konačnu bitku s ljutim neprijateljem.
Kratki opis zapleta u igri Dragon Age: Origins može ostaviti utisak da priči manjka originalnosti ili čvršćeg oslonca, ali nemojte da vas to zavara, ova igra definitivno ima jednu od najbogatijih fabula uopšte. Pre samog zapleta očekuje vas uvod kroz šest različitih podloga, to jest porekla. Zavisno od rase i klase koju odaberete, vaš put u veliku avanturu počeće drugačijim scenarijom. A kad je već tako, treba li uopšte pominjati da igra ima i više mogućih završetaka? Bilo kako bilo, svet Fereldena je izuzetno dobro osmišljen, a svaki njegov segment detaljno razrađen. Istorija, religija, ideologija i mitologija ovde daju predivnu sliku virtuelnog okruženja, za šta je trebalo mnogo truda.
Ali Dragon Age: Origins ide i dalje od toga, postavljajući masu zanimljivih likova i lokacija čije će pojave jednostavno okupirati vaše misli, hteli vi to ili ne. Način na koji BioWare oslikava atmosferu mučnog vremena kroz napetost i netrpeljivost u društvu postupak je kojem se možemo samo diviti. Kroz priču se tako provlače filozofske niti, jer skoro svaka odluka dovodi u pitanje poimanje moralnosti. Posledice vašeg delovanja trajno utiču na svet i definišu dalji razvoj priče, a pošto vam je izbor uvek na raspolaganju, često ćete odmeravati ponuđene opcije. Pohvala ide i zanimljivim referencama na mnogobrojna bića, stvari i pojave iz stvarnog života, koje su često izvor simpatičnog humora u samoj igri.
Posebna priča su vaši saborci, to jest likovi koje regrutujete kao Grey Warden-e. Pored toga što svi imaju čitavu gomilu interesantnih priča iza sebe, ti likovi aktivno reaguju na zbivanja i vaše stavove, pa zato imaju i svoje mišljenje o svemu tome. Treba istaći i činjenicu da se vaša ekipa neće uvek idealno slagati, što znači da nećete moći da udovoljite baš svakom individualnom članu. A ukoliko vas to odvede u krajnost, takva situacija promeniće priču odsustvom lika ili dodatnim zapletom. Sve u svemu, prilično je teško ograničiti doživljaj igre Dragon Age: Origins na samo nekoliko rečenica, kada on ima enormnu podlogu odličnog kvaliteta. Zato ne treba okolišati, ovo je epska avantura koja s pravom stoji u redu s najvećim RPG serijalima u istoriji video igara.
Na polju konkretnog gameplay-a Dragon Age: Origins nije daleko od ostalih BioWare-ovih igra. Dakle, ako ste se već sreli s nekom od igara iz iste "kuhinje", Dragon Age: Origins ne bi trebalo da vam bude stran, a ukoliko još uvek niste, krajnje je vreme da to učinite. Borba – okosnica igre, odvija se u real time-u s opcijom pauziranja. Kontrolisanje vaših likova svodi se na zadavanje naredbe, ali taj sistem nije baš jednostavan kao što se to na prvi pogled može činiti. Naime, upravljaćete s maksimalno četiri lika u grupi, a naglasak će biti na strategiji. Doduše, uz podesivi kreator taktike moguće je ostaviti druge likove pod vođstvom veštačke inteligencije, ali ukoliko ste spremni na učestalo pauziranje igre, radije preuzmite kontrolu nad svim borcima.



Fajlovi: 8047634.jpg (23.8 Kb)

Poruku je menjao/la Lithium - Nedelja, 2014-03-09, 2:33 AM


"Dream big," they say. "Shoot for the stars." Then they lock us away for twelve years and tell us where to sit, when to pee, what to think. Then we turn 18 and even though we've never had an original thought, we have to make the most important decision of our lives. And if you don't have the money and you don't really have the grades, a lot of the decision gets made for you.








32
poruka na forumu
173 995



post # 2 | 2014-06-29 , 1:12 AM

Nista, trebamo ti nabaviti steam, pa cijepaj do mile volje! zvizdi








61
poruka na forumu
13 69



post # 3 | 2016-05-27 , 11:34 AM

Jedna od omiljenih RPG serijala na PC-u.Bravo ruzo ;)








BMW FREAK
835
poruka na forumu
458 1859



post # 4 | 2016-06-29 , 2:19 PM

Inquisition je dosta bolji :D




Forum » Opste diskusije » Igre » Dragon Age:Origins (<3)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Мини-чат

Legenda: [Administrator] [Super Moderator] [Moderator] [Urednik] [Forum Moderator] [VIP] [Donator] [Korisnik]