• Page 1 of 1
  • 1
Forum » Opste diskusije » Zdravlje i Moda » Djeca, trudnice, bolesni i pijanci - dalje od 3D TV
Djeca, trudnice, bolesni i pijanci - dalje od 3D TV






10209
poruka na forumu
3202 5806



post # 1 | 2012-08-25 , 5:07 PM


Pompa oko 3D televizije tek se podigla, a prije nego su se ti uređaji i pojavili na tržištu, Samsung obznanjuje i prve loše vijesti. Naime, trudnice, starije osobe, djeca i osobe s ozbiljnim zdravstvenim problemima, mogli bi doživjeti neugodne nuspojave gledanjem programa putem 3D televizora, objavio korejski proizvođač Samsung...

U njihovom priopćenju stoji, kako kod navedenih skupina može doći do napada epilepsije, poremećaja vida i vrtoglavice, mučnine, grčeva mišića i želuca te nesvjesnog titranja očnih kapaka i mišića.

Isto tako, preporučuje se onima koji pate od nesanice, ili osobama sklonim alkoholu, da izbjegavaju gledanje programa putem 3D televizora, prenosi Telegraph. S obzirom na ozbiljnost navedenih nuspojava gledanja 3D tv-a, njegovo lansiranje na svjetsko tržište moglo bi biti dovedeno pod upitnik, s obzirom da 3D tehnologija čovjekovo tijelo izlaže većem naporu od običnih tv prijemnika pa se Samsung odlučio na objavu upozorenja. Ta se tehnologija ujedno smatra i korakom u budućnost televizije.

'Djeca i tinejdžeri su više podložni zdravstvenim problemima vezanim za gledanje 3D programa i trebali bi imati redovite liječničke preglede ukoliko kontinuirano prate takav program. Neki od gledatelja mogli bi iskusiti epileptičke napadaje, ako se izlože određenim svjetlosnim efektima vezanim za 3D tehnologiju. Ukoliko unutar vaše obitelji postoji povijest bolesti epilepsije ili moždanih i srčanih udara, molimo Vas, konzultirajte svog liječnika, prije uporabe 3D funkcije na tv prijemniku', stoji na Samsungovim internetskim stranicama.

Popis potencijalnih zdravstvenih problema je povelik, a ukoliko vam oči pokazuju znakove umora ili su presuhe, odnosno ako ako spadate u navedene skupine ljudi, s navedenim zdravstvenim problemima, Samsung preporučuje prekid gledanja u 3D tehnologiji, barem na 30-ak minuta te preporučuju da se u tom vremenu odmorite i oči, i tijelo. Podsjetimo, da bi ste uopće mogli gledati 3D program na novim tv uređajima, bit će vam potrebne posebne naočale.







  Leksi



2448
poruka na forumu
230 453



post # 2 | 2012-09-02 , 11:36 PM

Kazem ja lepo, najbolje je citati knjige.
Ali dug je proces iz dupeta u glavu!


Ja ne patim od ludila, ja uzivam u njemu!








5153
poruka na forumu
3629 10080



post # 3 | 2014-06-02 , 10:50 PM

Pa svi znamo da sva nova tehnologija zraci .. jos pokotovo ova modernija tehnika ...
Koliko to utjece na covjeka sve mi to znam al opet to isto radimo.

Sigurno vise od pola nas spava sa tefonom, mislim ili je na nocnom stolicu ili je kraj jastuka. %)
Po toj nekoj logici trebao bi biti bar 1m odmaknut od nas ...


Jesi ti normalna?
-Kako za koga…


Forum » Opste diskusije » Zdravlje i Moda » Djeca, trudnice, bolesni i pijanci - dalje od 3D TV
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Мини-чат

Legenda: [Administrator] [Super Moderator] [Moderator] [Urednik] [Forum Moderator] [VIP] [Donator] [Korisnik]