• Page 1 of 1
  • 1
Forum » Opste diskusije » Zdravlje i Moda » Glavobolja
Glavobolja






10209
poruka na forumu
3202 5806



post # 1 | 2012-09-20 , 10:32 AM

[color=yellow]5 zdravstvenih signala koje nikada ne smete da ignorišete]


GLAVOBOLJA
Glavobolju nikada ne shvatajte olako. Ako imate neuobičajene bolove uzork može biti običan stres, premor ali i rak, infekcija ili neki zdravstveni problem koji je povezan sa oralnom higijenom.

BOL U STOMAKU I PROMENE U RADU CREVA

Creva su čistači organizma. Ako primetite promenu to nije dobro. Može da indikuje dijabetes ili neki oblik kancera. Obratite pažnju na svakodnevne navike.

NEUOBIČAJAN GUBITAK KILOGRAMA

Ovo je klasičan i najočigledniji signal da sa vašim zdravljem nešto nije u redu. Uzrok mogu da budu negativna i loša ili psihička ili fizička stanja. U svakom slučaju preduzmite nešto što pre.

HRONIČNI KAŠALJ

Kada je sezona gripa, svakako nećete kašljucanju pridavati previše značaja. Ako to traje previše, duže od dve nedelje bez prestanka, onda može da otkrije probleme sa imunim sistemom, smetnje u radu želudca ili srca.

ČUDAN BOL

Ako vas probada u zglobovima ili mišićima obavezno porverite o čemu se radi. Pravovremeno otkrivanje bolesti može biti ključno za ishod.

style="color:yellow">[size=11]Najlakši mogući način da pobedite glavobolju[/color
Najlakši mogući način da pobedite glavobolju

Ukoliko patite od glavobolja ostavite tablete protiv bolova i popijte čašu vode. Povremeno ispijanje vode može smanjiti učestale glavobolje i migrene te smanjiti gutanje tableta.



Naučnici sa Univerziteta u holandskom Mastrihtu otkrili su da je sedam čaša vode dnevno dovoljno da ublaži bolove i poboljša kvalitet života onih koji pate od migrena.

"Neki koji pate od glavobolja mogu imati koristi od ispjanja više vode pa se čini razumnim preporučiti je. Oni će za kratko vreme videti dolazi li do poboljšanja", rekao je Mark Spigt.

U istraživanju je učestvovalo više od 100 bolesnika koji su često patili od teških ili blagih glavobolja pa im je Mark dao savete kako da se reše tegoba, na primer da unose manje kofeina ili da više spavaju.

Jednoj grupi je rečeno da moraju da piju dodatnih litar i po vode dnevno sledeća tri meseca. Rezultati su pokazali da se onima koji su pili više vode najviše poboljšalo zdravstveno stanje, prenosi Večernji.

Neki medicinari koji se bave problemima migrena smatraju da je možda reč o plasibo efektu, ali priznali su da se mnogo ljudi, koji preventivno piju vodu, posle toga bolje oseća.


Fajlovi: 3599750.jpg (45.9 Kb) · 0164137.jpg (24.2 Kb)






  Leksi



2448
poruka na forumu
230 453



post # 2 | 2012-09-22 , 5:57 PM

Glavobolja mi je svakodnevni problem.
Neizleciva.


Ja ne patim od ludila, ja uzivam u njemu!








314
poruka na forumu
33 42



post # 3 | 2012-09-22 , 8:47 PM

Imam migrenu, i to su bolovi kakve ne bih pozelela ni najgorem neprijatelju. Cesto imam napade iz razloga sto sam emotivna jako a svoje emocije nikada ne pokazujem. <_<








1381
poruka na forumu
175 10257



post # 4 | 2016-11-18 , 0:49 AM

Glavobolja je ja mislim manje više sastavni deo života,često ih svi imamo :)


A single act of kindness throws out roots in all directions, and the roots spring up and make new trees


Forum » Opste diskusije » Zdravlje i Moda » Glavobolja
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Мини-чат

Legenda: [Administrator] [Super Moderator] [Moderator] [Urednik] [Forum Moderator] [VIP] [Donator] [Korisnik]