|
256 poruka na forumu
| |
33
| |
238
|
|
post # 2 | 2014-05-22 , 2:34 PM
|
Zapusi nos. 
|
|
| |
|
post # 3 | 2014-05-22 , 6:48 PM
|
Vagabond83, 
НИЈЕ ВАЖНО КАКВА СИЛА НАС НАПАДА,НЕГО КОЛИКУ СВЕТИЊУ БРАНИМО!!!
|
|
| |
|
post # 4 | 2014-05-22 , 6:59 PM
|
LaMistress, evo sad sam ovo nasla na netuu pa probaj mozda ti pomogne
Recept za rješavanje dosadne napasti
-dvije kašike vode -50g smeđeg šećera -jedan gram svježeg kvasca -prazna plastična flaša od jedan i po ili dva litra.
1. Odsijecite vrh flaše. 2.Zagrijte vodu i u njoj otopite smeđi šećer. Pustite da se ohladi, pa sipajte u flašu. 3. Izdrobite kvasac i dodajte u tečnost. Nije potrebno da se meša. 4. Poklopite flašu vrhom koji ste odrezali, ali naopačke, da bude kao ljevak. Obmotajte flašu crnom kesom. 5. Postavite zamku u ugao prostorije, na terasu ili u baštu. Mijenjajte je svake dvije nedjelje. Komarce privlači plin koji se oslobađa prilikom fermentacije šećera. Ovaj način oslobađanja od komaraca je potpuno bezbjedan i zdrav i može da se koristi i u blizini djece, a djeluje i na tigraste komarce.
Jesi ti normalna? -Kako za koga…
|
|
| |
108 poruka na forumu
| |
35
| |
310
|
|
post # 5 | 2014-05-22 , 8:09 PM
|
Spas od komaraca: Napravite surovu zamku! Autor: mondo.rs Komaraca bi bilo u rojevima i bez obilnih padavina i vode koja je ostala za poplavama. Ovako ćete se odbraniti... Svakog proleća, dolaze nam i komarci. Ovog puta biće ih još više, posle katastrofalnih poplava koje su pogodile našu zemlju i mnogo baruština koje su ostale u delovima zemlje gde se voda, do sada, povukla.
Sprejevi, gelovi, mreže za prozore, sveće koje teraju komarce, sve to i dalje je u prodaji i može vam pomoći.
Ali, da li ste znali da od jedne prazne plastične flaše možete napraviti smrtonosnu zamku za čitav roj komaraca? I da to zaista deluje...
Sve što vam je potrebno je, kao što smo napisali, prazna plastična flaša zapremine dve "litre", gram kvasca, 50 grama žutog šećera i dva decilitra tople vode, tj. jedna čaša.
Flašu isecite vodoravno, otprilike na trećinu od vrha. Sipajte vode toliko da, kada vrh flaše okrenete "naopako", i spustite prema dnu, grlić ne ulazi u vodu, već ostane iznad dva, tri centimetra. Tada, selotejpom pričvrstite dva dela flaše.
Sipajte toplu vodu i šećer, a potom ubacite i kvasac.
Flašu uvijte u krpu i ostavite na simsu, terasi ili kraj prozora koji najčešće držite otvorenim u kući.
Smesa vode, šećera i kvasca proizvodi uglen dioksid koji neodoljivo privlači komarce. Oni će se spuštati u zamku u uletati kroz uzani otvor, a potom ostajati zarobljeni unutra.
Praktično i gotovo besplatno

Proleteri svih zemalja, ujedinite se.
|
|
| |
|
post # 6 | 2014-05-22 , 10:49 PM
|
Quote LaMistress (  ) Ne moze da se dise od njih i u nos ulaze,Autan ne pomaze,nemam pojma cime decu da zastitim Napraviš promaju po kući i to ih rastera, zatvoriš nakon toga prozor i legneš spavaš, znam da i kad zapalim vatru nevole i beže od dima. Najviše ostanu ako ima stajaće vode po sudoperama, čašama, otvorenim flašama i slično. eve neki link možda zanimljivo pročitati:
http://alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/komarci
|
|
| |
|
post # 7 | 2014-05-23 , 10:17 PM
|
Ja imam kiselu krv nikako da mi pridju komarci 
Muskarac pre braka skida zvezde sa neba... Posle mu je tesko i sijalicu da promeni. . .
|
|
| |