• Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: JokerHarley  
Forum » Film, Muzika i TV » Serije » Deadwood
Deadwood



  Gale



989
poruka na forumu
489 2507



post # 1 | 2013-08-21 , 8:25 AM

Deadwood



Sinopsis:

Deadwood – priča smeštana na Divlji Zapad, u vreme rađanja novog gradića izvan granica zakona u kome se okupljaju svakojaki tipovi u potrazi za zlatom, verovatno je najbrutalniji prikaz američke istorije druge polovine 19. veka ikada emitovan u glavnim terminima TV mreža.
Moć pripada isključivo bogatim muškarcima koji njom kupuju sve: moral, život, smrt, seks, odanost... Nasilje i zakon jačeg jedini su oblik reda, niko ga nije pošteđen, rasizam, zavisnost svih oblika, poroci..., sve je prikazano do ekstremnih granica kakve su verovatno i vladale u to doba.
Fanovi serije su čak izračunali da se u prvoj sezoni fuck izgovori 1.930 puta (u proseku 1,48 puta u minuti), a omiljeni termin za opis neprijatelja većine likova je cocksucker!
Deadwood vestern tretira na sličan način kao i Hill, Eastvod, Kaufman, Benton ili njihove preteče Don Seigel i Sam Peckinpah: brutalni realizam pomešan sa stilizovanom mitologijom Divljeg zapada, revizionizam i iskreno poštovanje postulata žanrovskih mitova.
Manje ili više svi klišeji su tu, ali i jedan novi vestern i neka nova pravila. Atmosfera zlatne groznice konstruisana je tako da Deadwood ostavljaju bez daha publiku naviklu na standardne tretmane ovakvih tema... Pri tome, Milch i scenaristi nemaju previše milosti prema svojim likovima: kakvi god da su, sa lakoćom ih šalju u smrt ili nestanak. Tako Divlji Bill Hickock pogine već u četvrtoj epizodi prve sezone, što bi se u nekoj drugoj seriji desilo verovatno pred kraj emitovanja.
U Deadwoodu je teško napraviti jasnu podjelu na dobre i loše momke. Taman kad pronađete svog junaka-favorita, na površinu ispliva njegova mračna strana koja ga predstavlja u drugom svetlu... Granica između zla i dobra toliko je tanka da je ponekad određuje samo brzina potezanja pištolja ili sposobnost da se metak izbegne...

Trailer:



Fajlovi: 9495596.jpg (430.7 Kb)


Bože, daj mi snage da prihvatim ono što ne mogu da promenim, hrabrosti da promenim ono što mogu i mudrosti da prepoznam razliku među njima.








2
poruka na forumu
0 0



post # 2 | 2013-08-28 , 3:05 AM

Bilo bi fenomenalno kad bi ovu seriju ubacili u opus.








640
poruka na forumu
67 157



post # 3 | 2013-08-28 , 5:10 PM

Bilo bi fenomenalno kada bi seriju snimili do kraja, ali to se neće desiti. Maestralna gluma sa malo previše 'fuck'-a u dijalozima, kao neizostavni dio šmeka koju je ova serija pružila. Ian McShane me je oduševio svojom ulogom!
Filigranski obrađena univerzalna ljudska priroda presvučena western tematikom.




Forum » Film, Muzika i TV » Serije » Deadwood
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Мини-чат

Legenda: [Administrator] [Super Moderator] [Moderator] [Urednik] [Forum Moderator] [VIP] [Donator] [Korisnik]