• Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: JokerHarley  
Forum » Film, Muzika i TV » Serije » The X-Files (Dosije X) (americka SF serija)
The X-Files (Dosije X)






108
poruka na forumu
35 310



post # 1 | 2014-03-24 , 4:21 PM



Serija Dosjei-X prati karijere i osobni život dvoje agenata FBI-a: Foxa Muldera (David Duchovny) i Dane Scully (Gillian Anderson). Mulder je iskusni agent i čvrst vjernik u natprirodne pojave. Također je i nepopustljiv u svom vjerovanju o postojanju inteligentnog vanzemaljskog života i njegovog kontinuiranog prisustva na Zemlji. Zbog takvih vjerovanja, Mulder je dobio nadimak "Strašni" (eng. Spooky) te premještaj u malo poznati odjel FBI-a koji se bavi neistraženim zločinima pod nazivom Dosjei-X. Njegovo vjerovanje u natprirodne pojave seže u rano djetinjstvo, još otkad je svjedočio otmici vlastite sestre, Samanthe Mulder, u dobi od 12 godina. Sestrina otmica glavni je pokretač kompletne Mulderove karijere tijekom većine serije. Zbog toga, kao i zbog želje za osvetom i otkrićem istine koju čuvaju autoriteti, Mulder se bori s vlastitom objektivnošću u svojim istragama. Agentica Scully, s druge strane, potpuna je suprotnost. Kao doktorica i prirodni skeptik, Scully slučajevima u Dosjeima-X često može prići s puno distance i objektivnosti čak i kada Mulder, bez obzira na iskustvo, ne može. U početku je agentica Scully dovedena u odjel Dosjea-X kako bi slučajevima dala znanstveno, logično objašnjenje i na taj način razotkrila Mulderove teorije. Iako je često sposobna dati upravo takva objašnjenja, rijetko kada može pobiti Mulderova mišljenja o slučajevima, a kako serija odmiče ona postaje sve frustriranija s nemogućnošću vlastite procjene Dosjea-X u znanstvenom smislu.
Glavna okosnica kompletne radnje serije je borba dvoje agenata da otkriju vladinu urotu o skrivanju postojanja vanzemaljskog života te o suradnji vlade s vanzemaljcim

Zanimljivost

ROMANSA IZMEĐU MOLDERA I SKALI

Možemo reći da je najveća misterija u seriji upravo Molderov i Skalin odnos. Reditelj nije u početku planirao da ,,smuva” dosije x agente. Međutim posle prve sezone javljali su mu se ljudi koji su primetili seksualnu tenziju između glavnih likova. Vremenom se, šta više, stvorila čitava armija obožavalaca serije, koji su nestrpljivo čekali dugo najavljivani poljubac između Skali i Moldera, a u nedostatku poljubaca, uživali su u nekim emotivnim trenucima, tipa dodiri, zagrljaji, poljubci u čelo i obraz, i slično. Kris Karter je govorio da ,,Molder voli Skali i Skali voli Moldera”, ali da je ta ljubav mnogo jača od ljubavi običnih ljubavnika. I među obožavaocima serije su se često vodile diskusije oko toga da li glavni likovi treba da se upuste u vezu ili bi to negativno uticalo na seriju.

Komentar

Jedna od najboljih i najpopularnijih SF serija svih vremena. To nije tipicna serija gde cete pogledati epizodu-dve i sve ce vam biti jasno, to je serija sa mnogo dubljom i kompleksnijom radnjom, ta bi bili u mogucnosti gledati ovu seriju treba da imate bazno znanje o teorijama zavere tajnim sluzbama , vladarima iz senke teorijama o vanzemaljskim entitetima, i naravno ono najvaznije mora da budete Fu..ing SF Freak like me.



Poruku je menjao/la EdwardElric - Ponedeljak, 2014-03-24, 5:12 PM


Proleteri svih zemalja, ujedinite se.








640
poruka na forumu
67 157



post # 2 | 2014-03-30 , 3:56 PM

Bilo je divno odrastati uz ovu seriju :) Neponovljivo!










50
poruka na forumu
27 60



post # 3 | 2015-01-14 , 3:50 PM

bas je volim








25
poruka na forumu
1 10



post # 4 | 2015-01-23 , 2:37 AM



ZP








196
poruka na forumu
100 512



post # 5 | 2015-01-25 , 2:49 AM

Jedva cekam nastavak! Mulder and Scully :3


Moj potpis








50
poruka na forumu
29 387



post # 6 | 2016-03-08 , 10:34 PM

nije lose ni ovo u 2016-oj sa dosijeom x.. samo dokle ce dogurati.... i u kom pravcu ce to ici to samo bog zna....








1381
poruka na forumu
175 10257



post # 7 | 2016-11-28 , 8:37 PM

Super serija,svi smo odrasli uz nju :)


A single act of kindness throws out roots in all directions, and the roots spring up and make new trees


Forum » Film, Muzika i TV » Serije » The X-Files (Dosije X) (americka SF serija)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Мини-чат

Legenda: [Administrator] [Super Moderator] [Moderator] [Urednik] [Forum Moderator] [VIP] [Donator] [Korisnik]