• Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: JokerHarley  
Forum » Film, Muzika i TV » Serije » Westworld
Westworld




Virginia
76
poruka na forumu
82 614



post # 1 | 2016-10-07 , 5:24 PM

"Serija je inspirisana istoimenim filmom iz 1973. godine čiji scenario i režiju potpisuje Majkl Kričton. Govori o tematskom parku u kom rade roboti. Dobro došli u Zapadni svet! Otkrijte svet u kome svačiji apetit može biti zadovoljen. Serija od deset jednosatnih epizoda je mračna odiseja o nastanku veštačke inteligencije i evoluciji greha. Smeštena na raskršću bliske budućnosti i izmenjene prošlosti, serija istražuje svet u kome svačiji apetit može biti zadovoljen, koliko god plemenit ili izopačen bio."

Retko sta mi se bas svidi, ali ova prva epizoda me je odusevila. Vidim da pise 10 epizoda, ali sam citala da je planirano 5-6 sezona, ako prijem bude dovoljno dobar i nadmasi ogroman budzet.
Sigurna sam da su svi vec upoznati sa jednom od teorija, koju podrzavaju i najveci umovi sveta, a to je da mi, u stvari, zivimo u Matrixu, iliti simulaciji, sto bi znacilo da se mi nalazimo na mestu "igracaka" iz ove serije.
S druge strane, ako vam je ta teorija glupost, opet preporucujem seriju, jer je interesantan uvid u ono sto se moze desiti ako vestacka inteligencija izmakne kontroli: U sluzbi covecanstva, ili protiv njega?
Ali najbitniji aspekt serije je psiholoski: Koliko su ljudi (i njihove zelje), u stvari, bolesni? Koliko daleko su spremi da idu? Sta bi sve uradio da znas da ces, nakon izlaska, otici kuci i nastaviti sa svojim normalnim zivotom, znajuci da se nista od toga, tehnicki, nije desilo? Da li se zaista nije desilo, ako si tada bio najvise TI? I kako se nakon toga vratiti u zivot koji zivis po pravilima?
Vrhunska muzika, genijalne recenice i dijalozi, a o glumackoj postavi da ne pricam.
Druga serija, posle Criminal minds, koja od mene dobija 10/10.
Pisite svoje utiske!


Poruku je menjao/la Mrs_Iglesias - Subota, 2016-10-08, 2:05 PM


"Nobody exists on purpose.
Nobody belongs anywhere.
Everybody's gonna die."








105
poruka na forumu
25 644



post # 2 | 2017-01-05 , 1:01 PM

Kad neka serija otvara pitanja na toliko nacina i kad pritom ima sjajne glumačke role, izvanrednu muziku, kostimografiju, scenografiju i režiju onda je svakako treba gledati. Radnju prve sezone možda bi bilo dobro shvatiti i kao upozorenje. Budemo li previše bežali od onog što se događa u stvarnosti, fikcija će postati realnost...








170
poruka na forumu
304 3974



post # 3 | 2017-01-17 , 6:01 PM

Vrhunska serijaa !!!






Virginia
76
poruka na forumu
82 614



post # 4 | 2018-02-23 , 1:12 AM

Jos malo do druge sezone! #cantwait

P.S. Evo mog teksta o njoj, izmedju ostalog, kao preporuka!


Poruku je menjao/la Mrs_Iglesias - Petak, 2018-02-23, 1:17 AM


"Nobody exists on purpose.
Nobody belongs anywhere.
Everybody's gonna die."


Forum » Film, Muzika i TV » Serije » Westworld
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Мини-чат

Legenda: [Administrator] [Super Moderator] [Moderator] [Urednik] [Forum Moderator] [VIP] [Donator] [Korisnik]