• Page 1 of 1
  • 1
Forum » Tehnicki deo » Hardwer i Softwer » Dani DRAM-a su prošli, Japan razmišlja o MRAM-u
Dani DRAM-a su prošli, Japan razmišlja o MRAM-u  Gale989
poruka na forumu
489 2507post # 1 | 2013-12-12 , 2:00 PMDRAM je prisutan već neko vreme, međutim, da li je MRAM sledeća velika stvar kada je memorija u pitanju?

Savez između Japana i Amerike pokušava da pronađe zamenu za DRAM – dugogodišnji oslonac kompjuterskog hardvera.

Više od 20 kompanija iz Japana i Amerike udružilo je snage kako bi razvile tehnike za masovnu proizvodnju naredne generacije čip tehnologije nazvane magnetoresistive random access memory, ili MRAM.

Među uključenim kompanijama tu su Tokyo Electron, Shin-Etsu Chemical, Renesas Electronics, Hitachi i američki gigant Micron Technology.

Kompanije će poslati svoje istraživače koji će posetiti Tohoku univerzitet u Japanu, a istraživanje će predvoditi profesor Tetsuo Endoh dok bi razvoj trebalo da bude pokrenut u februaru 2014. godine.

Kada je MRAM u pitnaju, podaci se skladište uz pomoć magnetnih elemenata za skladištenje umesto sadašnjih električnih naboja.

List Nikkei u svom izveštaju tvrdi da MRAM koristi svega trećinu energije u poređenju sa DRAM memorijom ali poseduje 10 puta veći kapacitet i 10 puta veću brzinu pisanja.

Sve ovo MRAM čini idealnim za narednu generaciju smartfona i tableta.

Da li će ove tvrdnje biti manifestovane u komercijalnom proizvodu tek treba da se vidi a početak masovne proizvodnje zakazan je za 2018. godinu.


Fajlovi: 3384196.jpg(431.5 Kb)


Bože, daj mi snage da prihvatim ono što ne mogu da promenim, hrabrosti da promenim ono što mogu i mudrosti da prepoznam razliku među njima.


Forum » Tehnicki deo » Hardwer i Softwer » Dani DRAM-a su prošli, Japan razmišlja o MRAM-u
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Мини-чат

Legenda: [Administrator] [Super Moderator] [Moderator] [Urednik] [Forum Moderator] [VIP] [Donator] [Korisnik]