• Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Forum » Opste diskusije » Automobilizam » Koja marka autombila je po vama najbolja? (Generalne diskusije o markama, dobre i loše strane.)
Koja marka autombila je po vama najbolja?



  Admin



1928
poruka na forumu
663 2820



post # 1 | 2015-12-13 , 3:40 PM

Kao što naslov kaže, koju marka vam se sviđa i zbog čega (ne misli se samo na fizički izgled). To ne mora da bude marka koju vi vozite, već generalno priča o automobilima dobre i loše strane. :)






BMW FREAK
835
poruka na forumu
458 1859



post # 2 | 2015-12-13 , 9:43 PM

BMW najvise volim iz razloga jer imaju dobar kvalitet izrade kako vanjskoj dijela auta tako i unutrasnjeg i naravno poznati pouzdani redni sestaci :D Posjedujem 02g e39 530d koji je chipovan i bez ikakvih problema, kod mene presao vec cca 40 000 ukupno na satu 256 000, treci sam vlasnik.
A naravno sto se tice generalno, Ferrari je Ferrari tu nema price :p Mada jedina marka koja mi je u posljednje vrijeme onako zapala za oko i svidja mi se je Koenigsegg.Kompanija koja mi najvise nedostaje i koja vise ne prozivodi automobile je Saab, jer su stvarno imali kvalitetna vozila, ali jbg bankrot dozivise :(







  Admin



1928
poruka na forumu
663 2820



post # 3 | 2015-12-15 , 2:11 PM

Meni licno kada kazem "najbolja" ulogu igra odnos dobijeno/placeno. Istina jos od 70-80ih se kod nas vuce cuvena "nije auto ako nije nemacko" ali to kod mene nema veze s vezom. Istina nekada jeste bilo tako ali vremena su se promenila, i svaki auto bilo da je Mercedes, Kia, Fiat itd mora da ima neki kvalitet da ponudi da bi opstao. Samo sto neki imaju modele za svaki cenovni rang dok drugi samo za one s dubokim dzepom.

Ja bih radije uzeo Tojotu ili Kiu sa full opermom za pola cene koju bi dao za recimo Mercedes ili BMW iste klase kod kojih bi dobio samo osnovnu opremu.

Realno danas svaka marka ima modele s kojima moze da se ponosi, japanci vec godinama tuku svabe na svim poljima. Kada sam uzimao auto uzeo sam Pezo sa ekstra opremom umesto recimo 3 godine starijeg BMW-a sa osnovnom opremom i nisam ni trenutka pozalio, nista sem sijalice mi nije crklo, pali na po kljuca cak i na nenormalnim minusima, udobnost je vrhunska (mada tu su francuzi uvek bili poznati) itd.

Zanimljivo je da znam dosta ljudi koji su pricali samo o svabama pa na kraju uzeli Hjundai, Citroen, Tojotu, Fiat i to ne neke jeftine modele vec su kupovali nove za koje su mogli da uzmu i neki jeftiniju varijantu BMW ili Mercedesa ili cak neku bolju a staru 2-4 godine i ipak se odlucili za ove marke koje su uzeli posto im je odnos dobijeno/placeno davao vise komfora i opreme.

E sada ko ima para ko blata ce normalno uzeti neki izvikan model ne zato sto je najbolji vec sto je statusni simbol (kao na primer citam neki seik uzeo zlatni mercedes od 15 miliona $, pa da ima ukljuceno 3 one promoterke u cenu opet ne moze da je opravda). :D

Da ne bude zabune daleko od toga da su svabe lose, ni lud covek to ne moze da izjavi tako da ni ja ne tvrdim to ali tvrdim da se kod njih placa i ime ne samo auto i po meni kao obicnom coveku s Balkana to nije isplativo. Ok svabe i njima slicnu su druga prica, oni uzmu na kredit i skoro ne osete rate. Da mi imamo njihov standard mozda bi i ja drugacije razmisljao. :)

Licno sada da imam para za nov auto u rangu recimo do 25000 e uzeo bi Tojotu ili Kiu, mozda cak i Pezo. :)








66
poruka na forumu
4 29



post # 4 | 2016-01-02 , 3:55 AM

Uvek sam bio ljubitelj japanskih automobila a i omiljeni auto mi je HONDA CIVIC 6. generacija (1996-2000). Vozim RENAULT CLIO 1 '96.g. vec 10 godina, ovo mi je vec drugi. Kad sam bio u prodavnici auto delova jednom sam pitao kako se krecu cene za omiljenog mi civic rekli su mi "Cene delova su skuplje 10-20%. Ali to je japanac, to se ne kvari."

Mada i statistike pokaziju da je najpouzdanija marka NISAN a najpouzdaniji model TOYOTA COROLA (informacija stara 5-6 god).
Mercedes nije sto je nekad bio jeste on ono od nekad ali samo za visoku klasu ali sa ostalima je poceo da "zabusava", sto se tice nemaca VOLKSWAGEN i AUDI su poslednjih ~ desetak godina napredovali jaaako. Takodje u Americi sam cuo da tamo izbegavaju njihove domace cetvorotockase.
Ukratko, ovo sto sam napisao je sve sto se tice statistika i informacija koje sam sam nalazio ali je sve to staro 5-6 godina.


Od svega sto imam na sebi najvazniji je izraz na mom licu.








72
poruka na forumu
57 202



post # 5 | 2016-02-04 , 4:47 PM

bas dobra tema :D

slazem se s adminom :D za manje novaca se moze dobiti odlicna kvaliteta i udobnost za nase potrebe... naravno ako nismo neker super bogati... sta ce mi mercedes ili bmw koji stoji u garazi i vozim ga kad imam love natankat...ili nek stoji pokvarenog necega dok se ne skupi za popravak :D

kia je odlican auto :D
iakooo meni je volvoooooo nekakoo srcuu jako mio... skupi su ....ali su stvarno odlicni :D
kao i skoda superb nova jeee vrh...

svabe jesu to sto jesu.... ali vozih novog golfa sedmicu starog dva mjeseca i jedva predoh 300 km s njim.... imaju dosta nekakvih gresaka u zadnje vrijeme..sto se prije nije dogadalo :D

sto se ljepote tice.... zasada c klasa...trenutno jako lijepa :D kao i nova a klasa..koje je ogromna promjena naspram stare a klase :D
ma jooojj..mogla bi pisat o autima tri dana :D iako sam zensko :P










32
poruka na forumu
173 995



post # 6 | 2016-02-17 , 10:48 PM

Audi i Mercedes, normalna stvar! Ostalo je boranija...








592
poruka na forumu
208 1412



post # 7 | 2016-02-26 , 5:48 PM

BMW koko sam iskusio i primetio spoljna izrada je najbolja od svih nemačkih auta njegova školjka zadnja će istruli što se tiče udobnosti malo ispod je mercedesa ali ispred audija. Audi je na primer ako ima 4 x4 lakši za upravljanje u nekim zimskim uslovima, ali zadnja vuča po suvom terenu daje prednost bembari. Kad bi mogo kupujem kola često verovatno bi uzo mercedesa jer je udobniji, kad bi bio neko ko nije baš najbolje rešenje za postaviti ga za volan uzo bi audi :D Jedino ne bi stavljo u kola 4x4 ili automatski menjač jer je opravka toga zeznuta i skupa. Ima lepih italijanskih, američkih ili francuskih auta ali generalno preferiram nemačka kola mislim da je tu za mene najbolja bembarica ;) :p








6
poruka na forumu
4 24



post # 8 | 2016-03-03 , 8:43 PM

Ja sam ostrašćeni (što bi rekao Šojić) ljubitelj četverotočkaša.
Imao sam i vozio sve i svašta... od Fiće do Veyron-a.
Po meni, vrh automobilske industrije dijele Audi, BMW i Mercedes-Benz. Nisam ljubitelj Germana, odmah da se razumijemo, ali mi oni pružaju sve što mi je potrebno.
Ne mislim da su oni savršeni, daleko od toga. Audi je imao jako problematične, loše, V6 motore. BMW se, takođe, nije proslavio sa dizel agregatima, ubrizgavanjem... Još jedna stvar mi je zasmetala, konkretno, kod serije 5, a to je hladnjak zadnjeg diferencijala. On je najniža tačka na autu i prvi je na udaru ivičnjaka, ležećih policajaca, te raznih drugih blagodeti koje možete sresti na našim putevima. :) Kod jednog modela Mercedesa električni sistem kočenja mi uopšte nije odavao utisak sigurnosti... pa je Mečka brzo i napustila moju garažu. Ovim primjerima pokazujem da svaki auto ima svoje mane. Neke su izražene više, neke manje.
Zašto ja, konkretno, biram ove tri marke?
Obično vozim automobile sa 3000 kubika, znači nekih 200+ konjskih snaga. Da se razumijemo, nisam neki balavac, koji baca ključeve na sto i kupuje auto da se selo divi. Jednostavno, uživam u tome.
Lako je staviti mašinu od 200-300 konja ispod haube. Problem prenijeti to na točkove, a u isto vrijeme voditi računa o sigurnosti. Najbitnije mi je da je auto upravljivo. Ovdje proizvođači koje sam pomenuo nemaju konkurenciju. Iskreno, divim se ljudima koji su napravili pojedine modele duge 5 metara, teške 2 tone tako savršenim.
Audijev quattro pogon je neprikosnoven. Svi koji tvrde suportno ili se nisu vozili... ili se nisu dovoljno dugo vozili. :)
Izuzetno cijenim Toyotu, Citroen, Nissan, Hondu, VW, Škoda... ali su daleko ispod navedenih proizvodjača. Sto se tiče Kia, Hyundai i sličnih brendova, ne bih se usudio voziti ih kao sto vozim npr. Audi. Da mi ponude ne znam kakvu opremu, zahvalio bih se uz osmijeh. :)
Kada su u pitanju gradski automobili od 0.9 do 1.6 kubika, sve je to isto.








305
poruka na forumu
403 1340



post # 9 | 2016-07-16 , 10:16 AM

Bugati i kraj price...ima covek osecaj kao da deset sportskih motora u isti mah dodaju gas ...ma da se covek prosto najezi


Uvek u zivotu postoji neko ko je malo losiji od tebe a uveren da je malo bolji i tada nastaju sve nevolje ! ! !








222
poruka na forumu
86 729



post # 10 | 2016-07-16 , 12:39 PM

Auta ne volim bas,više volim motore ali ako bi birala između
marke automobila onda maserati :)










829
poruka na forumu
588 3749



post # 11 | 2016-07-16 , 4:09 PM

BMW.....Za njega bi kucu prodao al da je restyling M3 by Hamann


Najveci moj nedostatak je sto me nema u dva primerka!!!








672
poruka na forumu
1965 12212



post # 12 | 2016-07-16 , 5:46 PM

Ma neka prica ko sta hoce za mene je golf mama/otac,sta god. :D Dvojka je neprevazidjena,a vidim sad ove zadnje modele i bas mi se dopadaju,ja bih u takav jedan sjela sigurno. :D


"....DA ŽIVIMO U NEKOJ KOLIBI U ŠUMI. TI DA CIJEPAŠ DRVA, JA DA CIJEPAM RAKIJU."








13
poruka na forumu
2 4



post # 13 | 2016-07-19 , 10:48 AM

Ima puno dobrih auta, ali po meni su Japanci vrh.
Nissan Patrol iz '93 je predobar auto, mana mu je što papa puno.
Ovi noviji terenci djeluju dosta ušminkano, tako da nisu za seljake poput mene i muža.
Osim Nissana, ostali Japanci isto, Mitsubishi (sad imamo Carismu), Honda, Toyota.
I Ford, ali uglavnom oni za američko tržište jer kod nas se rijetko može naći neki pošten.

I sa Kiom smo bili zadovoljni, imala je Mazdin motor, radila super, samo karoserija joj je slaba točka.








387
poruka na forumu
34 201



post # 14 | 2016-10-27 , 8:35 PM

Quote Rokivoje ()
Audi i Mercedes, normalna stvar! Ostalo je boranija...

tacno da
imam mercedes s klasa 320cdi,2008.porodican,ne moze se porediti sa ostalim markama,samo sa novijom verzijom :)


Fajlovi: 3131405.jpg (12.8 Kb)

Poruku je menjao/la tatjana73 - Cetvrtak, 2016-10-27, 8:36 PM


vecina ljudi misli da intelekt cini coveka velikim,ali nisu u pravu,to je karakter.ajnstajn








1381
poruka na forumu
175 10257



post # 15 | 2016-11-17 , 8:53 PM

Shelby Cobra :)


A single act of kindness throws out roots in all directions, and the roots spring up and make new trees


Forum » Opste diskusije » Automobilizam » Koja marka autombila je po vama najbolja? (Generalne diskusije o markama, dobre i loše strane.)
  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Search:

Мини-чат

Legenda: [Administrator] [Super Moderator] [Moderator] [Urednik] [Forum Moderator] [VIP] [Donator] [Korisnik]