|
640 poruka na forumu
| |
67
| |
157
|
|
post # 2 | 2014-05-29 , 2:52 AM
|
Ne mogu trenutno da se sjetim nečeg pametnijeg, pa ću početi od ove gluposti: Kao srednjoškolac sa čuo pjesmu od Amadeus benda pod nazivom PROSPI SADA LAŽI. U refrenu me buni gramatička ispravnost posljednjeg stiha:
Prospi sada lazi, ja cu da ih pokupim istinu ne kazi jer jako zna da boli prolij moju tugu, brod ti necu dati samo hrabra srca tu plivaju znati
Kaže u zadnjem stihu SAMO HRABRA SRCA TU PLIVAJU ZNATI. Po meni, ispravnije je reći SAMO HRABRA SRCA TU ZNAJU PLIVATI što naravno vodi gubitku rime, ali nebitno. Mnogi me prave budalom i kažu da je sve OK i da tako treba. Još im ne vjerujem. Šta vi mislite? Budala ili u pravu? Nešto mi govori da će ovo prvo pobjediti 
|
|
| |
|
|
post # 4 | 2014-06-04 , 0:00 AM
|
Kad udjes ljevoo :lol: 
Jesi ti normalna? -Kako za koga…
|
|
| |
640 poruka na forumu
| |
67
| |
157
|
|
post # 5 | 2014-06-18 , 3:02 PM
|
Evo još jedna fraza ili žargonizam, koji možda opet ne odgovara ovoj temi, ali u nedostatku inspiracije hvatam se onoga što imam Kaže: "TOPLO ti preporučujem ovaj sladoled ili 'LADNO uzmi ovaj sladoled, nećeš se pokajati" Obe verzije rečenice semantički nagrđene pridjevima TOPLO i HLADNO, ali svi znamo šta se time htjelo reći. Totalno besmisleno, nervira me i ladno mi dođe.... 
|
|
| |
|
post # 6 | 2014-06-18 , 4:04 PM
|
Quote Kratos (  ) Šta vi mislite? Ja bih rekao da se to zove pesnicka sloboda izrazavanja. Ima gomila takvih primera. 
|
|
| |
640 poruka na forumu
| |
67
| |
157
|
|
post # 7 | 2014-06-23 , 4:01 AM
|
Optimus87, ne bih je nazvao pjesničkom slobodom. Ako se to ikako može dovesti u vezu, onda je smatram grubom zloupotrebom. Jednostavno, stih zvuči glupavo kad se par puta ponovi , a sigurno je da je gramatički neispravan.
|
|
| |