Radnja ovog inteligentnog SF misterioznog trilera fokusirana je na dolazak vanzemaljaca i naš prvi kontakt s njima. Film je inspiriran nagrađivanom SF pričom "Story of Your Life" Teda Chianga. Sveukupno dvanaest letilica jajastog oblika sletelo je na različite lokacije širom sveta. Američka vojska uskoro angažuje lingvisticu Louise Banks, čiji je zadatak uz pomoć fizičara Iana Donnellyja uspostaviti kontakt i otkriti jesu li naši posetitelji došli u miru ili predstavljaju pretnju kompletnom čovečanstvu..
Read more
Vojvodina Net ima funkciju pretraživaca linkova. Naš sistem iskljucivo indeksira linkove ka drugim sajtovima, tako da se nijedan fajl ne nalazi na našim serverima.
Prijavi neispravan sadržaj Informacije o serijama Pomoc oko filmova
+15   Spam
quentintarantin   (2017-02-10 6:51 PM)
Precijenjeno smeće, izgubiti 2 sata ne vrijedi na ovo.Prvi dio je kvazipsihopreseravanje - kao prvo niko nebi uzeo depresivnu prof. početnicu s faksa za takvu stresnu misiju, nego nekog iskusnog lingvista s godinama znanstvenih proučavanja i rezultata; i uz to psihički i fizički spremnog . Takvih ima vj. 2-3 u SAD, Chomsky je bio jedan, sad je prestar.Na stranu sada što vanzemaljci izgledaju ko velike lignje, no sve te nekakve retrospektive u budućnost uz tužnu muyiku su mi ispale pretenciozne, naporne i dosadne. Kak ti jako intelektualan film, no meni je na kraju ostao nikakav dojam. Nekakva ispraznost, nedorečenost. Interstellar jeste pretenciozan, ali bar je dojmljiv i čistokrvni SF. Arrival je pak pretenciozan, a da pritom ne ostavlja neki dojam.

-17   Spam
KeX   (2017-02-10 3:50 AM)
Ma film je super, meni se svidio  ;)

-20   Spam
autobus   (2017-02-10 0:14 AM)
Film ne predstavlja novinu u odnosu na već viđene naslove koji su se bavili istom temom.Ono gde se film izdvaja i nalazi svoju priču i identitet jesu ideje koje istražuje i razrađuje u sklopu priče o prvom kontaktu.Krajnje pojednostavljeno, da gradimo mostove, a ne zidove čak i kad se čini lakše gurnuti glavu u pijesak i pustiti da netko iz straha, ogorčenosti ili nesposobnosti započne svjetski rat. Jedino komunikacija može to spriječiti...

-17   Spam
Guruman   (2017-02-09 10:13 PM)
@quentintarantin Osim što joj čovek uopšte ne kaže "prevedite", već je pita "what do you make of it? - kakvo je vaše mišljenje?". Baš dobar primer zapravo, ljudi koji ne vide razliku između toga možda i nemaju šta da traže gledajući ovaj film. Oni čiji je intelektualni kapacitet ipak širi biće oduševljeni i svakako ne treba zbog komentara ovih prvih da gase film.

+14   Spam
quentintarantin   (2017-02-09 12:22 PM)
Film je dosadan, pokušaba biti umjetnost ali je obično smeće-Znači lik, smrtno ozbiljan dolazi profi "Jedinoj sposobnoj lingvistici na planetu, Amerikanki naravno" u ured i na diktafonu joj pali neki jezik, koji zvuči otprilike, citiram: "grggrgrggrgrgrrgrgrgr grgrggrrgrg" i kaže "Prevedite". (ako ovo nije dovoljno prosječnom gledatelju da ugasi film.....nema veze...ima još)
Ona na to kaže: "Ha, čujte, nemam pojma, teško mi je ovako s diktafona" a on njoj, s dubokim razočaranjem i sumnjičavim glasom: "A kako vam nije bilo teško jezik Farsi prevest s diktafona??"
Na to ona opet veli: "Nije jer sam već znala taj jezik, ali ovo......ovo ne znam"
A on, za grand finale razgovora, vidno razmontiran: "Znam što želite postić, ovo nije pregovor. Ako ja odem odavde, profućkali ste svoju šansu."
WHAT the effing eff???????????????????????????????????????????
Znači: WOW!!!! Mindblown! Koji šuft, šund, smeće od scenarija.
Osobu koja je ovo pisala je trebalo namlatit s vlastitim primjerkom istog.

-18   Spam
gundalinu   (2017-02-09 1:21 AM)
Film je prava NAUČNA fantastika, a ne epska niti akciona. Ko očekuje Star Wars ili Independence Day, biće razočaran. Ko voli pravu naučnu fantastiku (tipa Odiseja u svemiru, Kontakt), film će mu se dopasti. Ja sam od ovih drugih, meni je film odličan.

+13   Spam
una1994   (2017-02-08 10:05 PM)
Kakvo smaranje 1 od lošijih filmova 2016.

1-7 8-14 15-21 ... 43-49 50-56
Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.

|