» » Triler, Strani Filmovi, Akcija

Basic instinct 2 [2006]

IMDb rating

Basic Instinct je američki erotski triler film snimljen 1992. u režiji Paula Verhoevena i po scenariju Joea Esztherhasa i sa Sharon Stone i Michaelom Douglasom u glavnim ulogama. Protagonist je policijski detektiv Nick Curran (Douglas) zadužen za istragu brutalnog ubistva bogate rock-uvijezde. Radnja prati njegove napore da uhvati ubicu, pri čemu započinje strastvenu ljubavnu vezu sa ljubavnicom žrtve, lijepom i misterioznom Catherine Tramell (Stone), koja postaje glavni osumnjičeni.

Basic Instinct je i prije premijere izazvao velike kontroverze zbog svog eksplicitnih scena seksa i nasilja. Protiv njega su protestirali i aktivisti za prava gej osoba, kritizirajući prikaz homoseksualnih odnosa i portretiranje biseksualne žene kao homicidalnog sociopata.[2]

Usprkos negativnih kritika i aktivističkih protesta, , Basic Instinct je postao jedan od komercijalno najuspješnijih filmova 1990-ih.[3] Njegov uspjeh je potakao snimanje niza visokobudžetnih erotskih trilera koji su početkom i sredinom 1990-ih, uglavnom bez nekog velikog uspjeha, pokušali kopirati njegovu formulu. Godine 2006. je snimljen nastavak pod imenom Basic Instinct 2, koji je bio potpuni komercijalni promašaj.

Read more
Vojvodina Net ima funkciju pretraživaca linkova. Naš sistem iskljucivo indeksira linkove ka drugim sajtovima, tako da se nijedan fajl ne nalazi na našim serverima.
Prijavi neispravan sadržaj Informacije o serijama Pomoc oko filmova
0   Spam
koala159   (2016-10-03 2:31 PM)
Pise da je fail deleted or invalid.   :(

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.

|