» » Drama, Strani Filmovi

Before the Rain (1994)

IMDb rating
Filmsku radnju čine tri priče čija su glavna tema tragične i nesretne ljubavi. Glavne uloge tumače: Katrin Kartlidž, Rade Šerbedžija, Gregor Kolin i Labina Mitevska, a glazbu je radila makedonska grupa Anastasija. Film je nagrađen sa više od trideset nagrada širom sveta od kojih je najznačajnija venecijanski Zlatni lav, a pored toga je bio nominovan za Oskara u kategoriji najboljih filmova van engleskog govornog područja. Posebnu dimenziju filma predstavlja i doba u kojem je film rađen usled višegodišnjih krvavih sukoba na prostoru nekadašnje Jugoslavije obojenih nacionalnom i verskom netrpeljivosti.

Film je podeljen u tri dela "Zborovi" (Reči), "Lica" i "Sliki" (Slike) koji za svoju središnju radnju imaju tragične i nesrećne ljubavi.

"Zborovi" prate monaha Ćirila koji se zavetovao na ćutnju u manastiru negde u vrletima Makedonije i njegovo ustajanje u obranu Zamire, mlade Albanke koja je u begu pred ruljom koja je optužuje za ubistvo. Oni napuštaju manastir i beže kroz makedonske vrleti, ali se njihova priča završava iznenadnim i brutalnim krajem.
"Lica" su smeštena u užurbani London i prate Anu koja je rastrzana između svoje ljubavi prema svom suprugu Niku sa jedne i privlačnosti prema razočaranom makedonskom ratnom fotografu Aleksandru. Ona biva uvučena u čitav niz tragičnih događaja kroz pucnjavu u jednom restoranu nedaleko od nje.

"Sliki" prate Aleksandra koji se vraća u svoje rodno selo, koje je rat podelio na nacionalnoj osnovi i u kojem se na susede Albance gleda kao na neprijatelje. On se u selu susreće sa svojom starom ljubavlju Albankom Hanom, koja ga moli da pomogne i sačuva njenu kćerku Zamiru i dok Aleksandar kreće u potragu, na horizontu se stvara oluja, a film se vraća na svoj početak (pre kiše).
Read more
Vojvodina Net ima funkciju pretraživaca linkova. Naš sistem iskljucivo indeksira linkove ka drugim sajtovima, tako da se nijedan fajl ne nalazi na našim serverima.
Prijavi neispravan sadržaj Informacije o serijama Pomoc oko filmova
+2   Spam
zajackod   (2018-04-15 4:33 PM)
Sjajna drama ... Drago mi je sto sam je odgledao .....    B)

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.

|