» » Komedije, Drama, Strani Filmovi, 2013

Vivir es fácil con los ojos cerrados Aka Living Is Easy with Eyes Closed (2013)

IMDb rating
Usamljeni profesor engleskog jezika Antonio toliko posvećeno prati karijeru Beatlesa da bi posramio i najzaluđenijeg tinejdžera. Pobožno snima njihove pjesme na magnetofonsku vrpcu i raspravlja sa svojim učenicima o značenju kultne pjesme Help. Na vijest da John Lennon dolazi u Almeriju snimati film Richarda Lestera Kako sam dobio rat, sjeda u auto i kreće na dugi put po Španjolskoj u vrijeme Franca. Putem skuplja dvoje autostopera, Juanja koji je radije pobjegao od kuće nego da dopusti da mu tata, autoritarni policijski službenik, ošiša dugu kosu, i trudnu Belén uplašenu za vlastitu i djetetovu budućnost. Film je inspiriran stvarnim događajima, a naslov Život je lakši zatvorenih očiju stih je iz pjesme Strawberry Fields Forever koju je Lennon napisao dok je snimao film u Almeriji. Nominiran za sedam prestižnih španjolskih nagrada Goya, film je osvojio čak šest, uključujući one za najbolji film i redatelja.
Read more
Vojvodina Net ima funkciju pretraživaca linkova. Naš sistem iskljucivo indeksira linkove ka drugim sajtovima, tako da se nijedan fajl ne nalazi na našim serverima.


Poštovani korisnici uputstvo kako pustit prevod na VIDEO LINK 2 Serveru mozete pogledati na linku: UPUTSTVO!Prijavi neispravan sadržaj Informacije o serijama Pomoc oko filmova
0   Spam
Asteriks72   (2017-12-06 9:14 AM) [Sadrzaj]
stvar ukusa za mene osrednje 5/10

+2   Spam
MargotCinema   (2017-12-03 9:10 PM) [Sadrzaj]
Jako lep film,pun pozitivne energije. Preporuke.

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.

|