» » Drama, Strani Filmovi, 2017

Novitiate (2017)

IMDb rating
Postavljena u ranim šezdesetim i tokom ere Vatikana II, mlada žena na treningu da postane monahinja se bori sa pitanjima vere, promenljivom crkvom i seksualnošću.
Read more
Vojvodina Net ima funkciju pretraživaca linkova. Naš sistem iskljucivo indeksira linkove ka drugim sajtovima, tako da se nijedan fajl ne nalazi na našim serverima.
Prijavi neispravan sadržaj Informacije o serijama Pomoc oko filmova
0   Spam
makinalac   (2018-04-10 7:13 PM)
bravo vlada

+1   Spam
TIGERVR   (2018-04-02 1:11 PM)
Ja necu filozofirati, film je zaista lepo uradjen!

+2   Spam
zajackod   (2018-04-02 12:18 PM)
Solidna drama ... !!!

+1   Spam
lokafi   (2018-04-01 8:17 PM)
A kakav je film ?? ;)

-1   Spam
vlada136   (2018-03-31 10:39 PM)
Pre nego sto pocnete da pljujete nesto sto ne poznajte upitajte se  koliko je vec stotina ili hiljada religija nestalo i koliko hiljada
verovanja je isto tako potpuno iscezlo i zaboravljeno. Nikakvo nasilje
nije potrebno da bi religije nestale. One ce vremenom same izgubiti svoj
smisao.
Kao sto znamo da je Deda Mraz nastao iz potrebe prodaje Koka kole i kao sto znamo da on ne postoji kao i njegov jelen-irvas, crvenog nosica
zvani Rudolf, tako ce i buduce genaracije potpuno jasno razumeti iz
kojih potreba su relegiji stvorene i potpuno mirno ce ih odbaciti kao
sto se vise niko u 21 veku ne oblaci ili ne sminka kao sto su to radili
nasi preci u 18 veku koji se nisu godinama kupali jer su mislili da je
voda stetna i samo koristili pafeme i mirise da suzbiju smrad.
Isto tako potpuno prirodno i ne nasilno je iskorenjeno lecenje pustanjem krvi ili stavljanjem pijavica.
Potuno isti procesi ce se dogadjati i na spoznajnom nivou. Religije su kroz
nasu istoriju imale vaznu i nezamenljivu ulogu premoscavanja nepozantog i
neznanja ali vremenom mi smo naukom, inteligencijom i kvantnom fizikom
premostili ogromna polja nepoznatog i neznanja.
I zato kako kaze kineska poslovica ako mostom premostite reku, to ne znaci da treba da
uzmete taj most i uprtite ga na ledja da bi ste nastavili dalje.
Ovde se ne radi o tome ko je vernik a ko je ateista Pitanje religija je
izvan te lazne podele,vec se radi o svrsishodnosti i istini.
Film upravo pokazuje kako sve crkve se zasnivaju na ljudskoj tastini  i zelji za noci nad drugima putem manipulacije i lazi.
Da se ne ponavljam ali ni jedna postojeca religija nije od svog tvorca dobila "uputstva za upotrebu" tipa da je neophodno graditi crkve osnivati svestenicku hijerarhiju a posebno nisu upucivali na to kako smisljati razna cekvena pravila i zabrame a posebno nisu ostavljali uputstva kako na nasilan nacin nevernike pretvati u vernike.
Ako se u tom svetlu sagleda celukupna ljudska istorija na celoj planeti, dolazi se do porazavajuceg zakljucka da su se u ime vere i radi vere cinjeni najmonstrouzniji zlocini, genocidi na brojnim narodima i njihovim kulturama i da kada se govori o istoriji zla kao fenomenu, religije zauzimaju ubedljivo prvo mesto kao najorganizovanije,najnasilnije i najizopacenije metode ljudske bestijalnosti u svakom smislu, pa sve do ovih poslednjih masovnih slucajeva nakaznog zlostavljanja dece bilo muskog ili zemskog pola putem pedofilije pocinjenje od starijih svestenih lica.  Jednom recju religije su nesto premostile u odredjenoj fazi razvijanja ljudske svesti ali sa druge strane su inicirale mnogo zla, gluposti, besmisla a izmad svega iza sebe sve religije su ostavile i sada ostavljaju  okeane zlocina, bola, tuge, suza i patnje.
Njihovim nestankom ljudski um ce po prvi put biti slobodan i nesputan da razume univerzum i svest kao jedno.

0   Spam
KosovoJeSrbija   (2018-04-01 0:23 AM)
Одмори човече, наша спознаја је попут зрна песка у пустињи, оно за мрава јесте велико али за пустињу је небитно. А докле нас је наука довела најбоље се види у промени климе на планети. То што ти говориш говорили су и комунисти да ето граде ново друштво где ће наука и развој доминирати и да је религија мртва па испаде да је то било само једно атеистичко баљезгање јер њихов систем је нестао а религија је остала.  Ако не верујеш твоја ствар, а религија ће постојати свиђало се то теби или не. Сетих се једног графита 90-тих код Сајма, писало је ''Бог је мртав'' - Ниче. Неко је после неколико дана дописао испод ''Ниче је мртав'' - Бог.

-1   Spam
logandex   (2018-04-01 1:46 AM)
Već dva milenijuma traje hrišćanstvo i nije zastarelo , niti će zastareti , niti će ijedna nauka uspeti da ga ospori. Vlado pričaš o Deda Mrazu i Rudolfu, nekupanju, parfemima,kineskim poslovicama, kakve nebuloze, mešaš babe i žabe, a kladim se da Bibliju nisi ni video, a kamoli pročitao, ali ti si jedini koji zna istinu, a prava istina je da si kompletni idiot.

0   Spam
KosovoJeSrbija   (2018-03-31 8:17 PM)
Владо 136 имали смо прилике да сличне приче слушамо од совјетских и кинеских атеиста тј комуниста па су на крају ти прогресивци отерали милионе у логоре и смрт. Одмори мало човече и поменути су сањали о уништењу религије, палили су храмове убијали свештенике па су на крају отишли на сметлиште историје а религија је преживела те злотворе.

-2   Spam
logandex   (2018-03-31 3:31 PM)
Vlado 136 , koja si ti budala, uostalom bezbožnici i nisu nešto inteligentni, da imaš nešto pameti i obrazovanja ne bi poredio crkve i bunkere.

1-7 8-9
Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.

|