IMDb rating
Drama o profesorici engleskog jezika kojoj predstoji mukotrpno liječenje zbog dijagnosticirana zloćudnog tumora. Vivian Bearing (Emma Thompson) neudana je 48-godišnja profesorica engleskog jezika, krajnje predana i zaljubljena u svoj posao iako s druge strane katedre najčešće ne nailazi na razumijevanje. Snažnog duha i sarkastičnog pogleda na svijet, Vivianin se život promijeni u trenutku kada je dr. Harvey Kelekian (Christopher Lloyd) obavijesti da boluje od uznapredovalog adenokarcinoma na jajniku. S obzirom na težinu i razvoj bolesti, Vivian je podvrgnuta višetjednom eksperimentalnom liječenju s brojnim neželjenim nuspojavama. I dok se o njoj brinu mladi liječnik dr. Jason Posner (Jonathan M. Woodward), požrtvovna medicinska sestra Susie Monahan (Audra McDonald), te kolegica s posla Evelyn Ashford (Eileen Atkins), Vivian izmučena bolešću i mukotrpnim liječenjem odluči da je se ne oživljava ako bolest uzme maha... "Imate rak... uznapredovali metastazirajući rak jajnika...". Tom kobnom rečenicom počinje hvaljena drama Snaga duha iz 2001. koju je kao jedan od svojih rijetkih televizijskih projekata režirao cijenjeni američki sineast Mike Nichols.
Read more
Vojvodina Net ima funkciju pretraživaca linkova. Naš sistem iskljucivo indeksira linkove ka drugim sajtovima, tako da se nijedan fajl ne nalazi na našim serverima.


Poštovani korisnici uputstvo kako pustit prevod na VIDEO LINK 2 Serveru mozete pogledati na linku: UPUTSTVO!Prijavi neispravan sadržaj Informacije o serijama Pomoc oko filmova
Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.

|