Pocetna » Zanimljivosti


Carmaggedon Se Vraća ????




  Ocenite članak: 3
pregleda: 907
Dodao/la: Xardas
datum: 2012-05-12


Iznimno kontroverzna videoigra Carmageddon koja se prvi put na tržištu pojavila krajem 90-tih pokušava prikupiti novac kako bi tinejdžerima (ali i odraslim) koji su željni krvi ponovno mogla pružiti bolesnu zabavu.

Kako piše portal Net.hr, igra je dosada prodana u više od 2 miliona kopija, uprkos tome što je žestoko kritizirana zbog nasilja koje se sastoji u tome da vozilom gazite pješake u krvavoj bljuzgavici, a za svako ubistvo bivate nagrađeni bodovima.

Britanska firma Stainless Games namjerava preko stranice Kickstarter prikupiti 400.000 dolara od donatora kako bi je ponovno pokrenula. U samo nekoliko dana od donatora su uspjeli prikupiti gotovo trećinu sredstava, tačnije 160 000 dolara.

Prvi Carmageddon objavljen je 1997. godine. Iste godine britanski ured za filmsku klasifikaciju BBFC odbio im je dati dozvolu za njeno puštanje na tržište.

Iako je nazivaju "najgadnijom igrom na svijetu", čini se da je nasilje upravo ono što "prodaje" ovakve igre.

Nova inačica igre pod nazivom Carmageddon: Reincarnation tržištu bi se trebala pojaviti u februaru iduće godine. Osim gaženja pješaka, bodovi u igri se dobivaju i frontalnim automobilskim sudarima.

"Carmageddon je ponovno tamo gdje pripada. Mi smo krenuli na putovanje koje će ponovno pokrenuti brand i želimo da nam se pridružite na tom putu", poručili su iz Stainless Gamesa.


-1   Spam
$teX   (2012-05-27 1:44 PM) [Sadrzaj]
Au...kad se samo setim ovoga.. :p na sony 1 se ovo igralo :)