Pocetna » Zanimljivosti


Messi - velicina i van terena




  Ocenite članak: 0
pregleda: 798
Dodao/la: cika_kristijan
datum: 2012-05-13



Barselona – Najbolji fudbaler sveta Lionel Mesi preuzeo je troškove lečenje 12-godišnjeg dečaka Valeda Kašaša iz Maroka, koji ima manjak hormona rasta, sličan problem kao što je imao i Argentinac u dečačkom uzrastu.

Žena po imenu Sad Al-Afani poslala je Mesiju pismo u kojem je zamolila Argentinca da pomogne malom Valedu i plati visoke troškove lečenja.

Mesi će narednih šest godina, tačnije do dečakove 18. godine mesečno uplaćivati po 416 evra za dečakove terapije, a tom prilikom poslao je i malom Valedu majicu sa njegovom slikom i rečima podrške: "Budi jak, uz tebe sam!".

Da podsetimo, Mesi je takođe u svom detinjstvu imao problema sa hormonom rasta zbog čega je i argentinski klub Rival Plata odbila da ga dovede, jer su terapije sa 10-godišnjeg Lea iznosile 1.500 dolara mesečno.

Na njegovu sreću, ali i Barseloninu, katalonski klub je 2000. godine odlučio da preuzme troškove oko Mesijevog lečenja i nekoliko godina kasnije on je postao trostruki najbolji igrač planete i najbolji strelac u istoriji kluba.




0   Spam
BMW   (2012-05-15 11:23 AM) [Sadrzaj]
_WtF_