Pocetna » Film


Od 17. aprila u našim bioskopima triler "Virtuelna svest"




  Ocenite članak: 0
pregleda: 839
Dodao/la: Nutella92
datum: 2014-04-05

Slike iz Od 17. aprila u našim bioskopima triler "Virtuelna svest" Slike iz Od 17. aprila u našim bioskopima triler "Virtuelna svest"


Jonny Depp glumi istraživača iz bliske budućnosti koji biva „priključen” na Internet čime uspeva da postane „svesna mašina koja prevazilazi granice biologije”.

Originalni naziv: Transcendence

Žanr: drama, misterija, Sci-Fi
Režija: Wally Pfister
Scenario: Jack Paglen
Uloge: Johnny Depp, Rebecca Hall, Morgan Freeman



Filmovi koji nam donose predviđanja dalje i bliže budućnosti, virtuelni svet koji polako zamenjuje realni, moćne rečunarske mašine koje zamenjuju ljude na sve više mesta, naučnike koji "daju sve" da eksperiment uspe, radikalne teroriste koji gledaju da se domognu moćnih tehnoloških sredstava, kako bi zavladali svetom, sve su popularniji.

Takav jedan je i "Virtuelna svest" (Transcendence) sa sjajnim Jonny Depp-om u glavnoj ulozi. Opasnost da tehnologija "isključi" čovečanstvo izgleda, bar sudeći po ovom najnovijem ostvarenju, postaje sasvim moguća. Depp glumi istraživača iz bliske budućnosti koji biva „priključen” na Internet čime uspeva da postane „svesna mašina koja prevazilazi granice biologije”.



Dvojica vodećih informatičara, Will Caster (Jonny Depp) i njegov prijatelj Max Voters (Paul Bettany) rade na svom tehnološkom čudu, dok se radikalna anti-tehnološka organizacija (R.I.F.T. - Revolucionarna nezavisnost od tehnologije) bori protiv kreiranja sveta u kojem kompjuteri mogu da nadmaše mogućnosti ljudskog mozga...

Film će na repertoaru domaćih bioskopa moći da se pogleda od 17.


IZVOR



-1   Spam
Nekodaleko   (2014-04-08 7:47 PM) [Sadrzaj]
Jedva cekam. srce