• Page 1 of 1
  • 1
Forum » Info » Tutorijali » Grupisanje aplikacija u folder na android sistemima (Android tutorijal)
Grupisanje aplikacija u folder na android sistemima


47
poruka na forumu
0 0post # 1 | 2015-02-09 , 11:30 AM

Grupisanje aplikacija u folder na android sistemima

Na android uređajima nam podrazumevano svaka nova instalirana aplikacija na ekran postavi prečicu. To možemo onemogućiti, ali i ne moramo. Prečicu brišemo tako što tapnemo na nju i držimo prst malo duže, dok se ne pojavi ikonica za brisanje. Lako je vraćamo nazad, tako što odemo u glavni meni, pronađemo ikonicu tamo i ponovimo istu proceduru.

Kada broj tih ikonica nagomila, može nam biti teško da se snađemo. Jedno od rešenja za bolju organizaciju predstavlja grupisanje prečica i ikonica u foldere. Foldere je moguće praviti ako imate verziju Androida 4.0 i noviju.

Procedura se razlikuje od uređaja do uređaja. Samsungovi telefoni imaju malo drugačiju proceduru, pa o njima pišemo posebno na dnu članka.

Generalni način

Potrebno je samo da odredite koje dve aplikacije želite da budu u jednom folderu, i da onda ikonicu jedne aplikacije prevučete preko ikonice druge aplikacije.

Folder će se sam napraviti automatski, i posle u njega možete prevlačiti ili izvlačiti koje god hoćete ikonice.Za promenu imena, potrebno je da tapnete na sadašnje ime i prekucate ga.Samsungovi uređaji

Kod Samsungovih telefona dodavanje foldera je još lakše. Potrebno je da otvorite meni i tu pronađete opciju Napravi folder, ili Dodaj – pa novi folder.

Unesete ime i lako prevlačite koje aplikacije želite.

Sve je veoma jednostavno, a može nam pomoći da se bolje organizujemo.


Forum » Info » Tutorijali » Grupisanje aplikacija u folder na android sistemima (Android tutorijal)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Мини-чат

Legenda: [Administrator] [Super Moderator] [Moderator] [Urednik] [Forum Moderator] [VIP] [Donator] [Korisnik]