Pocetna » Sport


Čavić za SPORTAL.RS: U Srbiji ne može lošije da se radi!




  Ocenite članak: 0
pregleda: 810
Dodao/la: cika_kristijan
datum: 2012-08-09


Od izveštača iz Londona - I Olimpijske igre u Londonu potvrdile su da Srbija nema mnogo sportista koji pripadaju top klasi u svojim disciplinama. Zato je odluka Milorada Čavića da završi karijeru u 29. godini rastužila navijače u našoj zemlji. Slučajan susret sa najboljim srpskim plivačem na obodu Olimpijskog sela i popularnog tržnog centra "Vestfild" počeli smo zato pitanjem nade da li se možda predomislio. 

- Što se mene tiče, to je to. Kičma me je opet bolela posle trke. Dok sam razmišljao o kraju karijere, želeo sam da osetim taj bol, da budem siguran u odluku. Sve što sam činio u poslednjih godinu i po dana, posle operacije, bilo je da ostvarim što bolji rezultat i zato sam miran – počeo je Čavić za SPORTAL.RS.

Milorad je prethodnih dana bio aktivan u Olimpijskom selu, pošto je skupljao potpise koji će mu pomoći za članstvo u Sportskoj komisiji Međunarodnog olimpijskog komiteta. Rezultati će biti poznati tokom četvrtka, a priliku za glasanje imali su učesnici Igara u Londonu. Pored međunarodne diplomatske borbe, Milorad je spreman i za rad u Srbiji.

- Moja velika želja je da ostanem u sportu. Ne bih voleo da budem trener, već da sa političko-administrativne strane pomognem generacijama koje dolaze. Ono što imam da ponudim plivanju u Srbiji je velika stvar. Video sam kako danas rade u Srbiji. Realno, ne može biti gore. Siguran sam da će u narednih 10 godina biti bolja situacija. 

Nažalost, karijeru je završio baksuznim četvrtim mestom u trci na 100 metara leptir stilom.

- Tačno je da je četvrto mesto najgore za sportistu, ali stojim iza toga da mi je mirna savest. Dao sam sve što sam imao. Šta da se radi, život ide dalje. Voleo bih da je bila medalja, ali mogu da živim i bez nje. Bolje, jednostavno, nisam mogao i u pripremi za Olimpijske igre ponovo bih sve isto uradio. 

Poslednje dane boravka u Londonu, sada već bivši plivački as, opisao je samo jednom rečju.

- Kuliranje - zaključio je Čavić i zaputio se ka Olimpijskom selu.