Pocetna » Film


„Gladijator 2“: Šta već znamo o dugo očekivanom nastavku




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1803
Dodao/la: Nutella92
datum: 2022-12-30


Kritičari opisuju „Gladijatora“ kao monumentalni ep. Nije ni čudo što se kultni film, koji je dobio pet Oskara, pamti i 22 godine nakon izlaska. Što se nastavka tiče, fanovi su sedeli na usijanom uglju otkako je reditelj Ridli Skot najavio drugi deo. A proizvodnja bi zapravo trebalo da počne uskoro.

Ovo iznenađenje je bilo uspeh: 2021. godine Ridli Skot je u intervjuu najavio da će „Gladijator“ nastaviti. Međutim, rad na novom filmu će početi tek kada završi istorijsku dramu „Napoleon“, tada se govorilo. Sada je sve konkretnije. Navodi se da je izvor saznao, prema Vorld of Reel, da će snimanje Gladijatora 2 početi u martu 2023. Međutim, datum još nije zvanično potvrđen. U ovom trenutku možemo samo da nagađamo kada će film biti pušten u bioskope.

 

Nagađanja o "Gladijatoru 2"

Produkcijski tim je znao kako da zadrži tenziju oko nastavka. Do sada ima mnogo nejasnoća. Takođe u pogledu nove priče i glumačke ekipe. Malo je verovatno da će se Rasel Krou, koji je prvobitno igrao istoimenog gladijatora Maksimusa Decimusa Meridija, vratiti. Ipak, nova priča bi na neki način trebalo da se poveže sa starom. Ridli Skot je to takođe otkrio u intervjuu 2021. U to vreme se kaže da je već napisao scenario.

Oko zapleta se priča da bi u "Gladijatoru 2" fokus trebalo da bude na Lucijusu. Kako se neki sećaju, on je sin Lucile (Koni Nilsen), ali i nećak Komoda (Hoakin Feniks), antagoniste prvog dela. Sada je verovatno samo pitanje čekanja. Ako snimanje zaista počne u proleće 2023, sigurno ćemo uskoro dobiti nove informacije.



IZVOR