Pocetna » Ljubav i Sex


Greške koje pravimo kada sumnjamo da nas vara.




  Ocenite članak: 0
pregleda: 400
Dodao/la: ElGato
datum: 2012-01-17


Mislite da vas vaš muškarac vara? Budite sigurni da ćete izbeći ove tri uobičajene greške!

Primetili ste da se sa njim dešava nešto čudno. Nekako je distanciran, i u poslednje vreme često odsutan fizički (i psihički). Čačka telefon neprestano i ne dozvoljava da mu pipnete ni telefon ni kompjuter. Imate osećaj da tu ima nečega... a da je to "nešto" verovatno druga žena.

GREŠKA 1: REAKCIJA NA SUMNJE
Vaše emocije mogu da izmaknu kontroli kada posumnjate da vas osoba koju volite vara. Možete izgubiti svoje ponosno držanje i podivljati "Kako si mogao da me varaš sa njom?" Iako je ovo prirodna reakcija na sumnje da vam neko nabija rogove, to ujedno nije najbolja reakcija. Vaš čovek će se prirodno braniti i reći da ste ludi. A, priznajte, da se zaista i ponašate kao da ste otkačili. Šta ćete dobiti iz toga? ispostaviće se da ste vi nenormalna, ljubomorna, paranoična žena koja umišlja da njen čovek švrlja. A pritom nemate čvrst dokaz za ono što tvrdite. I na kraju će moći da se vadi pričom da više nije mogao da trpi nenormalno ponašanje.

GREŠKA 2: SUOČAVANJE IAKO NEMATE DOKAZ
Možete da ga nazivate "prevarantom" koliko želite, ali ako nemate dokaz, samo ćete ga učiniti nervoznim, pa čak i boljim u skrivanju eventualnog neverstva. Kada se suočite sa vašim čovekom, želite da budete naoružani dokazima nevere, tako da ne može da vam priča kako ste umislili. Inkriminišući mejlovi i tekstualne poruke su savršene za to. Ako imate fotke kako se grli i ljubi sa drugom ili čak ima seks, tu je kraj diskusije. Što nepristojnije, to bolje. Ako imate samo fotku njih dvoje na ulici kako hodaju jedno pored drugog, batalite raspravu: na kraju će vas ubediti da su samo prijatelji.

GREŠKA 3: SUOČAVANJE SA SUPARNICOM
Mnoge žene koje su saznale da njihov čovek vara će odmah poželeti da se usprotstave suparnici i objasne joj kako stvari stoje. Pogrešno! Ta žena nije uradila ništa loše. Da, znala je da je vaš muškarac zauzet i nije trebalo da bude sa njim, ali vaš čovek je doneo odluku da se upusti u odnos sa njom znajući dobro šta radi i da izdaje vaše poverenje. Krivica je njegova, a ne njena. najbolje je da ga pustite da shvati šta želi, ali odlučite i sami: ako želi da bude sa njom, onda neka ide da biste vi mogli da počnete proces izlečenja. Ako želi da je napusti i ponovo bude sa vama, a vi želite da popravite štetu koju je izazvao u vašem odnosu, možete i početi zajednički proces izlečenja. Bilo kakav dodir sa ljubavnicom će samo da ga dodatno gurne u njeno naručje.