Pocetna » Zanimljivosti


Izgubila sam pamćenje, ponovo učim da volim muža i sinove.
  Ocenite članak: 0
pregleda: 342
Dodao/la: ElGato
datum: 2012-02-12


Zamislite da ste se probudili u bolnici. Ne znate kako ste dospeli tamo, ne znate čak ni kako se zovete, a nepoznat čovek vas drži za ruku i kroz suze vam govori da je on vaš muž. Upravo to se dogodilo Trejsi Dajmert (39) koja je u potpunosti izgubila pamćenje nakon što je jednog dana njeno srce iznenada stalo, dok je vodila sinove kod bake i deke.

Žena je iznenada ostala bez svesti a lekarima je trebalo gotovo sat vremena da je vrate u život. Budući da je njen mozak duže vreme bio bez kiseonika, pravo je čudo što je uopšte preživela. Nakon mesec dana koje je provela u komi, ona se konačno probudila, a članovi njene porodice su pomislili da je to najsrećniji trenutak u njihovim životima. Međutim, ispostavilo se da postoji jedan veliki problem.
- Žena koju sam voleo, koja mi je govorila da smo stvoreni jedno za drugo, nije mogla da se seti ko sam ja niti ko su naši sinovi. Bio sam potpuno skrhan“, objasnio je Trejsin suprug Geri. Nikakvu uspomenu nisu uspeli da prizovu ni dvanaestogodišnji Kamerun i sedmogodišnji Bredli koji su jecajući posmatrali svoju majku. Jednostavno, ona se nije sećala ničega što se dogodilo pre nego što je izgubila svest.

Nakon deset meseci boravka u bolnici, Trejsi je napokon puštena kući. Ovog meseca će Geri i ona proslaviti jedanaestu godišnjicu braka, ali neće moći zajedno da se sećaju venčanja ili medenog meseca na Maldivima. Ipak, Geri je svojoj supruzi pokazao fotografije sa svadbe.
- Kada je doneo slike u bolnicu, nisam mogla da se setim ničega. Pomislila sam – bila sam tako lepa, ali nisam znala ko sam, niti ko je čovek koji je stajao pored mene. Postavila sam mu gomilu pitanja i na kraju sam odlučila da pratim svoj instinkt i da jednostavno prihvatim činjenicu da je on moj muž. Uspomene su nestale, ali osećanja su i dalje postojala – otkrila je Trejsi.
Geri je takođe odlučio da se posveti sadašnjem trenutku i da ne tuguje zbog činjenice da je njegova žena izgubila pamćenje.
- Ona je još žena u koju sam se zaljubio. Mada se ne seća prošlih trenutaka, ja se na sve načine trudim da što bolje isplaniram naše vreme, kako bi dobila nove lepe uspomene. To je dodatno ojačalo naš brak – istakao je on.

Trejsi i Geri su se upoznali u školi još kao deca, kada je njemu bilo 14 a njoj 12 godina. Zabavljali su se nekoliko godina tokom tinejdžerskih dana, ali su se onda udaljili i ponovo sastali u kasnim dvadesetim. Geri je u tom trenutku upravo izašao iz veze i otac mu je preminuo, a kako se doselio u Trejsin komšiluk, njih dvoje su počeli ponovo da se viđaju i obnovili su romansu. Osim visokog krvnog pritiska, bivša optičarka nije imala nikakvih zdravstvenih problema, tako da je njen gubitak svesti bio kao grom iz vedra neba. Kasnije se ispostavilo da pati od neidentifikovanog poremećaja rada srca koji može izazvati iznenadnu smrt, pa joj je zbog toga ugrađen pejsmejker.

Iako je u početku bila prinuđena da koristi kolica, ova hrabra žena danas može samostalno da hoda ali ne sme da se umara. Neophodnu negu pružaju joj njen suprug, svekrva Merilin i dva socijalna radnika. Trejsi je morala sve da nauči ispočetka. Porodica joj je po kući ostavljala poruke kako bi znala gde se šta nalazi. Nije mogla da kuva jer je zaboravila da toplota može da opeče. Nije mogla da ima seksualne odnose sa Gerijem jer nije osećala bliskost sa njim.
Ipak, Trejsi iz dana u dan sve više napreduje.
- Ne mogu da se setim svog starog života, ali sigurna sam da svog muža i sinove volim podjednako kao ranije. Veoma sam srećna – kaže ona.

Zanimljivo je da se od svega što je nekada činilo njen život Trejsi Dajmert seća jedino reči pesama grupe Bon Džovi, koja je nekada bila njena omiljena grupa. Jednog dana dok se hit popularnog benda čuo sa radija, ona je iznenada počela da peva, zapanjena što je znala tekst. To je dalo veliku nadu njenoj porodici da će jednog dana uspeti da povrati pamćenje.
- Ne želim da se hvatam za slamku, ali jednog dana ćemo možda uspeti da pronađemo ključ za sve te uspomene koje je izgubila – rekao je Geri.