Pocetna » Zanimljivosti


Lovefest nominovan za najbolji evropski festival
  Ocenite članak: 0
pregleda: 224
Dodao/la: Gale
datum: 2013-10-08


Festival Lovefest nominovan je za najbolji festival izvan Velike Britanije, prestižnu nagradu koju dodeljuje UK Festival Awards.U konkurenciji su i festivali Burning Man (SAD), Pitchfork (SAD) i Tomorrowland (Belgija), kao i regionalnim manifestacijama poput Szigeta u Mađarskoj i festivala INmusic i Outlook u Hrvatskoj.

Festival ljubavi našao se u kategoriji sa još 40 popularnih manifestacija iz čak 30 zemalja sveta, a prema rečima organizatora, nominacija je prvi korak ka priznanju.

- Veoma smo uzbuđeni i velika nam je čast što smo nominovani zajedno sa gigantima svetske muzičke festivalske scene. Normalno je da svako od nas želi da pobedi, a prvo mesto bi značilo ne samo uspeh za tim Lovefesta već i za celu zemlju - poručili su iz Lovefesta.

Jedini kriterijum za izbor najboljeg su glasovi publike, a za nominovane festivale može da glasa publika iz svih svetskih zemalja. Proglašenje pobednika zakazano je za 2. decembar u Roundhouse areni u Londonu, gde će na svečanoj ceremoniji biti dodeljene prestižne nagrade.


IZVOR