Pocetna » Zanimljivosti


Najskuplji „Hrvatski san“!
  Ocenite članak: 0
pregleda: 247
Dodao/la: Gale
datum: 2013-11-26

Slike iz Najskuplji „Hrvatski san“! Slike iz Najskuplji „Hrvatski san“! Slike iz Najskuplji „Hrvatski san“!


Počinje izgradnja turističkog projekta „Hrvatski san“, najskupljeg projekta u novijoj hrvatskoj istoriji, vrednog oko 920 miliona evra. U uvali „Tri sestrice“ u Dubrovačkom primorju, planirana je izgradnja sedam hotela, više od 200 vila i apartmana, i velike marine sa 400 vezova.

U Hrvatskoj počinje izgradnja turističkog projekta „Hrvatski san“, koji je planiran u uvali „Tri sestrice“ u Dubrovačkom primorju, prenosi portal 24 sata hr.Kako se navodi, planirana je izgradnja sedam hotela, više od 200 vila i apartmana, i velike marine sa 400 vezova.

Sklopljena su već tri ugovora s investitorima, a projekat je vredan gotovo sedam milijardi kuna (oko 920 miliona evra).

U Dubrovačkom primorju nići će golf igrališta, elitne vile i hoteli. U marini je predviđeno 400 vezova, a oko nje će se nalaziti sedam hotela.To je najskuplji projekat u novijoj hrvatskoj istoriji. Jedan od investitora je i malezijski milijarder Vinsent Tana.

„Osim njega, mi već imamo u dogovoru još četvoro velikih svetskih investitora s kojima pregovaramo dugi niz godina“, rekao je menadžer projekta Vićenco Blagajić.

„Gradiće se sedam hotela, 500 apartmana, 200 vila, te golf igralište s 27 rupa. Pravi turistički grad. Jedna takva investicija na nacionalnom nivou može povećati društveni proizvod, a samim tim je ona prevažna“, objasnio je načelnik opštine Dubrovačko primorje Nikola Knežić.Meštani se nadaju da će posla biti za sve nezaposlene u Dubrovačkom primorju, ali i šire.

I dok se početak izgradnje ovog velikog turističkog kompleksa najavljuje za iduću godinu, pripremni radovi su već u toku.

Počelo se sa probijanjem puteva i pripremanjem terena za potrebnu infrastrukturu.

Prvi gosti u „Sestricama“ najavljeni su već za leto 2016. godine.


IZVOR