Pocetna » Film


Nastavak "Blade Runnera" konačno ima redatelja
  Ocenite članak: 0
pregleda: 425
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2015-02-28


Kanadski redatelj Denis Villeneuve preuzeo je režiranje nastavka kultnog SF-a "Blade Runnera" u svoje ruke


S velikim oduševljenjem je završen dugi period čekanja na otkrivanje redatelja nastavka kultnog znanstvenofantastičnog klasika Blade Runner. Redatelj Ridley Scott predao je palicu objavivši kako on zasigurno neće režirati nastavak svog cijenjenog filma, a od prošle godine s nestrpljenjem se očekuje ime njegovog nasljednika.

Dakle, "Blade Runner" je otišao u sposobne ruke Denisa Villeneuvea. Ovaj kanadski redatelj iz Quebeca posljednjih godina je u nekoliko navrata oduševio publiku i kritiku svojim filmovima.
Kao izvrstan orkestrator tenzije i napete atmosfere na velikim platnima, Villeneuvea će sigurno biti dorastao zadatku s ovim nastavkom od kojeg obožavatelji puno očekuju.

Denis Villeneuve do sada se dokazao hvaljenim filmovima Naša majka, Neprijatelj s Jakeom Gyllenhaalom u glavnoj ulozi i Zatočene u kojem također glumi Gyllenhaal, ali i Hugh Jackman.
Produkcija još neimenovanog nastavka "Blade Runnera" počinje ovo ljeto pa ćemo ga sigurno uskoro gledati na veliki platnima. Iako je Ridley Scott prepustio režiju, ipak je njegovo sudjelovanje u stvaranju filma bio pozamašno, a tako će po svemu sudeći i ostati. Sudjelovao je u pisanju scenarija za nastavak, kojeg je ponovno preuzeo Hampton Fancher, i ostat će dio filma kao glavni producent.

Za sada je, osim povratka Harrisona Forda u njegovu kultnu ulogu lovca na replikante Ricka Deckarda, malo toga otkriveno o nastavku. Još je nepoznato koji će se glumci priključiti filmu. No, zna se kako će se radnja odvijati nekoliko godina nakon radnje izvornog filma, a središte radnje bit će potraga za Deckardom.


IZVOR