Pocetna » Ljubav i Sex


Naučite da se svađate!




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1104
Dodao/la: Nesa
datum: 2012-01-15


Svađe u vezama su praktično neizbežne, ali postoje pravila koja bi trebalo da sledite kada se raspravljate sa svojim devojkom.

Ona možda zakera, jer ste ostavili mokar peškir na podu u kupatilu po stoti put, ali odbrana ukazivanjem na njene mane će smao da pogorša problem. U stvari, naći ćete se u situaciji da upadnete u zonu "nema seksa, spavaš na kauču" koju ni jedan muškarac ne voli.

Naučite 4 trika da se ne biste našli u situaciji "nema seksa, spavaš na kauču"
 

Da biste to izbegli, morate da razumete razlike u načinu na koji se muškarci i žene bave neslaganjima i poštujete četiri pravila za svađu sa devojkom.

 
ONO ŠTO VI KAŽETE NIJE ONO ŠTO ONA ČUJE

Može biti frustrirajuće kada vas devojka optužuje da kažete nešto što niste rekli (to će se desiti, budite uvereni u to..) zato je važno da, kada joj govorite nešto, posebno ako je vezano za osećanja, to kažete veoma jasno da ona ne bi preokrenula u nešto sasvim drugo. Ako ona počne da se svađa zato što ste ostavili sudoperu punu prljavih sudova, a vi odgovorite sa: "Srediću je kad budem stigao. Zašto me uvek smaraš sa tim?" ona će se zakačiti za "uvek".

 

Neće proći ni sekund a da ne odgovori sa "Dobro, vidim da te UVEK smaram sa nečim!" Obavezno joj objasnite da nije tačno da vas davi sa "bilo čim", već sa jednom određenom stvari (sudovima). Ne smete ostaviti da misli da vam je stalna smetnja, jer ćete izazvati sasvim drugačiju vrstu svađe.

 
RAZMISLITE PRE NEGO ŠTO NEŠTO KAŽETE
Previše besa i posezanja za pogrdnim imenima neće vam doneti ništa dobro

Ponekad muškarci dozvolite da bes upravlja onim što govore i rade. To je uzbudljivo kada se dogodi u sred fudbalske utakmice ili nečeg sličnog, ali nije kul kada se desi u sred svađe.

 

Previše besa i posezanja za pogrdnim imenima neće vam doneti ništa dobro. Zato udahnite i zapamtite pravilo da bi trebalo da razmislite pre nego što otvorite usta i uletite u jamu koju ste sami iskopali.

 
OSTAVITE PROŠLOST IZA SEBE

Kada vaša devojka počne da vam zvoca zbog vašeg lošeg ponašanja, može vam se učiniti primamljivo da pomenete stvari koje je ona radila u prošlosti, samo da biste imali argumente u svoju korist. Ne radite to. Ni vi ne biste voleli da vam bacaju u lice svaku pogrešnu stvar koju ste ikada uradili. Ako želite da poboljšate vaš odnos, a ne pretvorite svađu u igru "A šta kad si ti...." batalite ono što je bilo i saslušajte šta ima da kaže. Možda njeno zvocanje ima nekog smisla.

 
POKUŠAJTE DA NE VIČETE

Čak i ako imate dobre razloge da stvarno pobesnite, vikanje is sve snage neće da vam pomogne da objasnite svoje gledište. Budite kul, čak i ako ona počne da krešti na vas. Na kraju, i sama će shvatiti koliko glupo izgleda, pa čak i ako ste vi nešto zgrešili, ona će vama morati da se izvinjava zbog svog ponašanja.

 

Imajte na umu da je većina svađa gubljenje vremena i da se "pobedom" ne dobija ništa. Nema fenomenalne nagrade, pa je možda bolje da se poslužite sa brzinskim "Izvini" i nastavite sa svojim životom. Imaćete manje stresa i verovatno ćete živeti duže. U svakom slučaju, definitivno nećete da upadnete u zonu "nema seksa, spavaš na kauču" .