Pocetna » Film


Novi "Pirati s Kariba" će se snimati u Australiji?
  Ocenite članak: 1
pregleda: 428
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2014-09-01


Financijskim poticajima filmu "Pirati s Kariba 5" australske vlasti žele dovesti produkciju u svoju zemlju


Australska vlada će dati 20,2 milijuna dolara financijskih poticaja novom Disneyevom filmu "Pirates of the Caribbean : Dead Men Tell No Tales" kako bi dovela produkciju u svoju zemlju. Australski ministar savezne umjetnosti George Brandis je potvrdio ovu vijest.

Disney je već ranije dogovorio financiranje filma "20.000 milja pod morem", ali nakon što je redatelj David Fincher odustao, taj je projekt zamrznut. Stoga su u Disneyju tražili da obećana sredstva preraspodjele u novi film.

“Vladi je drago što ćemo pristati na Disneyjev zahtjev da im omogućimo ranije obećana sredstva za produkciju filma 'Pirati s Kariba 5" - izjavio je Brandis u priopćenju. “Odluka o snimanju u Australiji (poput filmova ‘20,000 milja pod morem’ ili ‘Pirati s Kariba 5") Disneyeva je komercijalna stvar.”

Australija je oduvijek bila poželjno mjesto snimanja velikih holivudskih filmova, no posljednjih nekoliko godina i ostale zemlje su postale konkurentne. Moguće je da će australske vlasti omogućiti još dodatnih poticaja kako bi se film snimao u njihovim studijima i na njihovim lokacijama jer studio još uvijek važe ostale lokacije. Navodno im je interesantan Meksiko zbog vodenih tankova u kojima je sniman "Titanic".

Snimanje bi trebalo započeti početkom 2015. kako bi sve bilo spremno za izlazak filma 2017. godine.


IZVOR