Pocetna » Sport


Odbojka: Pobeda Srbija nad Japanom 3-2
  Ocenite članak: 0
pregleda: 329
Dodao/la: King_of_Kings
datum: 2012-05-20


U trećem kolu A grupe Svetske lige za odbojkaše reprezentacija Srbije savladala je u Hamamacuu selekciju Japana sa 3:2 (22:25, 25:21, 25:27, 25:19, 15:12). Posle prvog, od četiri turnira Svetske lige, a uoči interkontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre 2012 koje će biti održane u Tokiju od 1. do 10. juna, selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković može biti zadovoljan.

Njegovi izabranici izgubili su samo od Rusije (2:3), dok su protiv Kube (3:1) i protiv Japana (3:2) nagovestili da bi iz Tokija mogle da stignu dobre vesti.

U meču punog preokreta, u kojem su gubili sa 1:0 i 2:1, srpski odbojkaši pokazali su karakter u važnim momentima i apsolutno zaslužili pobedu. Više od pobede, međutim, raduje činjenica da odbojkaška Srbija ima budućnost.

Pre svih u Aleksandru Atanasijeviću i Urošu Kovačeviću koji su protiv Japana igrali kao da su starosedeoci u nacionalnom timu. U važnim trenucima nisu bežali od odgovornosti što samo može da raduje Kolakovića, ali i saigrače čije su poverenje, bez sumnje, već stekli.

Evidentno je, takođe, da su linije tima počele da se uigravaju i da je Srbija u Hamamacuu igrala mnogo bolje nego na kvalifikacionom turniru u Sofiji. Preostalo je još deset dana glazure" do početka interkontinentalnih kvalifikacija sa kojih bi, ako sve bude teklo po planu, valjalo očekivati plasman naših odbojkaša na Olimpijske igre u Londonu.

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je da su igrači sa klupe doneli trijumf u trećem kolu A grupe turnira Svetske lige u Japanu.

U prva dva seta nismo imali strpljenje i dobru energiju. Više smo hteli samo da odradimo meč, nego da uđemo sa energijom koja je potrebna. Srećom, na klupi smo imali igrače koji su bili orni i čestitam im na igri koju su prikazali", rekao je Kolaković.

Srpski odbojkaši će do 30. maja ostati u Hamamacuu, a potom će otputovati u Tokio, gde će od 1. do 10. juna učestvovati na turniru Interkontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre u Londonu.

"Mogli smo da dobijemo i treći set, ali pokazalo se da nam ne odgovara Japan i njihov agresivan stil igre. Zadovoljan sam sa osvojenih šest bodova, svaki meč moramo da igramo bolje i da polako dižemo formu za novi kvalifikacioni turnir za London", rekao je srednji bloker Marko Podraščanin.

Kolakovićeve izabranike naredni turnir u Svetskoj ligi očekuje od 15. do 17. juna u Santo Domingu u Dominikanskoj republici, gde će Kuba biti domaćin, pošto još nije završeno renoviranje hale u Havani.