Pocetna » Zdravlje


Pazite na imunitet
  Ocenite članak: 0
pregleda: 391
Dodao/la: _Sweeper_
datum: 2011-11-07
U danima naglog zahlađenja, kad je organizam podložniji infekcijama dok se ne prilagodi na promenu temperature, pranje ruku je obavezno i imperativno, kao i nabavka gelova za suvo pranje ruku. Neizostavno posle izlaska iz prevoza, pre jela, na bilo kom mestu, pranje ruku ostaje pravilo broj jedan.

Reagujte na simptome virusnih i bakterijskih infekcija kao što su visoka temperatura, opšta malaksalost, slabost i nedostatak apetita, suv kašalj, curenje iz nosa, nagomilavanje šlajma u grlu, i neizostavno se javite lekaru i dopustite sebi da odležite. Bolje tri dana u krevetu, nego tri nedelje zaglavljeni ni zdravi ni bolesni, sa ko zna kakvim mogućim posledicama. Ako imate neku hroničnu bolest, u dogovoru sa lekarom, vakcinišite se protiv gripa na vreme.

Pijte čajeve, ispirajte nos i grlo fiziološkim rastvorom i jedite što više svežeg voća i povrća, ako je potrebno i neki vitaminski suplement. Jesen vam nudi široku lepezu mogućnosti za to, od grožđa do mandarina, od paradajza do zelene salate. Lekari tvrde da svakako, adekvatno konzumiranje zdrave, kuvane hrane utiče na podizanje imuniteta.