Pocetna » Zanimljivosti


Prijateljice mu podmetnule lažnu bombu




  Ocenite članak: 0
pregleda: 733
Dodao/la: King_of_Kings
datum: 2012-05-31


Bomba koja je u utorak po podne izazvala paniku u Ulici gospodara Vučića u Beogradu u stvari je mobilni telefon koji je magnetom bio zakačen za “reno megan”, čiji je vlasnik Radomir B. (41) podigao policiju na noge.- Napravu koja je nađena ispod vozila kontradiverziona ekipa je odmah odnela na veštačenje. Utvrđeno je da se radi o mobilnom telefonu sa magnetom i da nema ni traga eksplozivu, i detonatorskoj kapisli - kaže za “Blic” izvor iz MUP Srbije.

On navodi da policija ne isključuje mogućnost da je pronalazak lažne bombe samo rezultat nečije šale.

- Radomir je prema izjavi koju je dao policiji u utorak po podne tražio poznanice koje je upoznao nekoliko dana ranije. Obišao je nekoliko kafića u blizini Druge ekonomske škole i potom se uputio ka svom vozilu. Kada mu je prišao, primetio je nešto kod zadnjeg levog točka. Odmah je pozvao policiju, koja je uputila ekipe na teren - kaže naš izvor koji takođe dodaje da se sumnja kako upravo Radomirove „prijateljice“ stoje iza podmetanja lažne bombe.

Policija je ulicu odmah zatvorila za saobraćaj, Druga ekonomska škola je evakuisana, a kontradiverziona ekipa je demontirala napravu sa automobila i potom je odvezla u Nacionalni kriminalistički centar.

U policiji navode i da Radomir B. nije građevinski preduzimač, već ugostitelj bez zaposlenja.

- Biće pregledani video-nadzori u Gospodara Vučića kako bi se utvrdilo da li je neko pokušao da se našali i zaplaši Radomira - kaže naš izvor.