Pocetna » Film


Russell Crowe u lovu na Oscara: ponovno u ulozi mentalnog bolesnika
  Ocenite članak: 0
pregleda: 468
Dodao/la: Gale
datum: 2013-10-18

Slike iz Russell Crowe u lovu na Oscara: ponovno u ulozi mentalnog bolesnika


Prije skoro dvanaest godina Russell Crowe dobio je svoju treću nominaciju za Oscara za svoje uprozorenje mentalno bolesnog matematičara Jona Nasha u filmu Rona Howarda, Genijalni um, koji je osvojio četiri Oscara. Crowe je sada potpisao za ulogu u teškoj drami Fathers and Daughters u kojoj bi trebao također glumiti mentalno bolesnog lika. Možda mu ova uloga donese više od samo nominacije za Oscara.

U filmu koji će režirati Gabriele Muccino, redatelj filma Potraga za srećom, Crowe će glumiti poznatog romanopisca koji živi na Manhattnu tijekom 80-ih godina prošlog stoljeća. On pati od mentalne bolesti nakon što mu je umrla žena, a on je ostao sam da odgaja njihovu petogodišnju kćer. Radnja skače između njegove priče tada i priče njegove kćeri, 25 godina kasnije kada se ona bori sa problemima koji su počeli u njenom djetinjstvu. Priča zvuči zanimljivo iako malo vuče na dramu o generacijskim razlikama Dereka Cianfrancea Grijesi očeva.Scenarij za Fathers and Daughters potpisuje Brad Desch, a sa produkcijom namjeravaju početi već ovoga prosinca tako da kroz narednih mjesec dana očekujemo još detalja o samom projektu.

CinemaBlend prenosi kako je Muccino iznimno zadovoljan što je Crowe pristao na ulogu: "Ovo je film u kojem je najvažnija izvedba i nisam moga zamisliti boljeg glumca od Crowea da iznese tu intenzivno emotivnu dramu. Istovremeno je oštra, srcedrapajuća i motivirajuća." Film je čak usporedio sa velikim dramama karatera 70-ih i to izvrsnom Kramer protiv Kramera te Let iznad kukavičjeg gnijezda. Inače, posljednji film koji je Muccino radio (Igra za opstanak) također se bavio obiteljskim odnosima no iako je imao vrhunsku glumačku ekipu (Gerard Butler, Jessica Biel, Catherine Zeta-Jones, Uma Thurman) poprilično je loše bio prihvaćen.

Crowe je u posljednje vrijeme nanizao uloge u visokobudžetnim filmovima, kao što su prošlogodišnji Jadnici gdje je pokazao svoje vokalne sposobnosti te ovogodišnja noir drama Slomljeni grad i najnovije izdanje filma o slavnom superjunaku Čovjek od čelika gdje je glumio Supermanovog tatu. Ono što ga čeka je jednako zanimljivo jer se radi o fantasy filmu Winter's Tale redatelja Akive Goldsmana te epski biblijski film Noah redatelja Darrena Aronofskog. Istovremeno i planira sljedeće godine napraviti svoj redateljski debi sa dramom The Water Diviner. Crowe će sljedeće godine očito biti poprilično zaposlen.


IZVOR