Pocetna » Film


Šta ćemo sve videti u „Montevideu“




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1763
Dodao/la: Nutella92
datum: 2014-01-11

Slike iz Šta ćemo sve videti u „Montevideu“ Slike iz Šta ćemo sve videti u „Montevideu“


Posle velikog uspeha prvog dela filma „Montevideo, bog te video“, Dragan Bjelogrlić režirao je i drugi deo pod naslovom „Montevideo, vidimo se“, koji je, tvrdi ekipa, još bolji. Publika će to moći da proceni od 15. januara, za kada je zakazana premijera u Sava centru, a mi vam otkrivamo neke detalje iz filma.



FUDBAL - U prvom delu Bjelogrlić je, kaže, ispričao priču o jednom snu, istovremeno ostvarivši svoj san. U nastavku, priča o iskušenju.

- Posle uspeha prvog dela filma pred celom ekipom, a posebno preda mnom bio je jako težak zadatak da dostignemo isti nivo. Ja sam se našao u jako teškom položaju, ali sam dao sve od sebe i kada sam pogledao konačnu verziju filma mislim da sam uspeo da čak i prevaziđem prvi deo - rekao je Dragan Bjelogrlić.



Ekipi mladih glumaca predvođenih Milošem Bikovićem i Petrom Strugarom sad se pridružila ekipa slavnih glumaca poput Armana Asantea i Dragana Nikolića, a snimanje se odvijalo na različitim lokacijama u Srbiji, ali i na egzotičnim mestima na Tenerifama, glavnom trgu u Trstu i u Crnoj Gori.

Fudbalska saga iz 1930. godine se nastavlja u glavnom gradu Urugvaja, gde se nakon napornog tronedeljnog putovanja preko Atlanskog okeana, prva formirana reprezentacija tadašnje Kraljevine Jugoslavije našla među učesnicama Prvog svetskog prvenstva. Tim iz jedne male balkanske zemlje, kojem su svi davali minimalne šanse za uspeh, žrebanjem je dobio za protivnike glavnog favorita Prvenstva, reprezentaciju Brazila.




Predvođeni čvrstim entuzijazmom, vizijom i idejom zajedništva Tirke, Moša, Milutinac, Jakša, i ostali igrači iz tima, zahvaljujući svom talentu, mladošču i istrajnošću ulaze na velika vrata sportske scene, pošto je reprezentacija Jugoslavije osvojila treće mesto na Svetskom prvenstvu.

Pet stvari koje će vas iznenaditi u filmu

Karla Sančez, španska glumica, igra lokalnu lepoticu Blanku, koja sa balkona palate u Montevideu peva pesmu o slobodi. Pesmu je na muziku Manjifika otpevala Luz Kazal najpoznatija po izvođenu pesme u Almodovarom filmu „Visoke potpetice“ i dobitnica „Emmy“ nagrade 2012. za životno delo.
Slavni holivudski glumac Armand Asante, poznat po filmovima „Kraljevi mamba“ i „Američki gangster“, igra američkog fudbalskog menadžera koji dolazi u Montevideo na prvi Mundijal.
Akrobacije vrhuskih majstora fudbala iz reprenzentacije Brazila
Branko Đurić Đura, čuveni „nadrealista“, pojavljuje se u ulozi Paka, čoveka poreklom našeg koji živi u Montevideu i radi u hotelu u kojem su smešteni naši reprezentativci.
Lepotica Elena Martinez pokušava da zavede Tirketa, to jest Miloša Bikovića pre finalne utakmice, a u jednoj od uloga se našla i naša poznata manekenka Nataša Vojnović.[i]


IZVOR