Pocetna » Sport


Sušić: Zukanović je svojim izjavama naljutio ljude iz Saveza, ali i igrače
  Ocenite članak: 0
pregleda: 165
Dodao/la: BMW
datum: 2014-05-31


Nakon sinoćnjeg prijateljskog susreta u u St. Louisu u kojem je reprezentacija BiH pobijedila Obalu Slonovače rezultatom 2:1, selektor Safet Sušić je izjavio da je bh. reprezentativac i igrač belgijskog Genta Ervin Zukanović, koji nije mogao otputovati s ostatkom ekipe zbog problema s vizom, svojim izjavama "naljutio ljude iz Saveza".

"Boris Pandža nije imao pravo da kaže ono sto je rekao jer sam ga pozivao i kad nije imao klub. U ovom trenutku ima boljih od njega i zato ga nisam pozvao. Zukanović je napravio veliku grešku jer znam koliko su ljudi iz Saveza učinili da dobije vizu, ne znam iz kog razloga je to rekao i naljutio ljude iz Saveza, ali i igrače", istakao je bh. selektor naglasivši kako je ipak zadovoljan pobjedom protiv snažne Obale Slonovače.

"Čestitam mojim igračima na pobjedi protiv jedne dobre ekipe. Mislim da smo igrali dobro i zasluženo pobijedili. Zadovoljan sam angažmanom igrača, dali su sve od sebe da se iskupe za ono što je bilo prošle godine", rekao je Sušić.

U saopćenju Nogometnog/Fudbalskog BiH navedeno je kako Sušić nije zabrinut zbog povreda nekih igrača.

"Kad se radi o povredama Kolašinca, Spahića i Vranješa, mogu reći da ni jedna povreda nije ozbiljne prirode, kako me je obavijestio doktor, ali nismo željeli da rizikujemo i ubijeđen sam da će svi moći nastaviti", ocijenio je selektor BiH.

Istakao je kako će Muhamed Bešić u budućnosti biti jedan od ključnih fudbalera selekcije BiH.

"Uvijek sam pratio njegove igre i nisam sumnjao u njegov kvalitet. Napredovao je u svim segmentima i biće dugo vremena jedan od glavnih igrača", kazao je Sušić.


IZVOR