Pocetna » Sport


Vitalij Kličko će se kandidovati za predsednika Ukrajine




  Ocenite članak: 0
pregleda: 712
Dodao/la: Gale
datum: 2013-08-15

Slike iz Vitalij Kličko će se kandidovati za predsednika Ukrajine


Aktuelni bokserski šampion u super-teškoj kategoriji WBC-a, Vitalij Kličko, planira da se kandiduje za predsednika Ukrajine na izborima koji bi trebalo da se održe 2015. godine.



Kako je saopštio Svetski bokserski savet (WBC), "Kličko namerava da nastavi da učestvuje u politici i kandiduje se za predsednika", prenosi agencija Asošijejted pres.

Ovaj 42-godišnji bokser je prošle jeseni uspeo da bude izabran za poslanika u ukrajinskog parlamenta i to kao deo pro-zapadnjačke partije "Udar".

On je od tada oštro kritikovao poteze predsednika Viktora Janukoviča, među njima i zatvaranje bivše ukrajinske predsednice vlade, Julije Timošenko.

Ništa od odbrane titule Vitalij Kličko odustao je od odbrane titule protiv Kanađanina Bermana Stiverna, zbog povrede desne šake, koju je zadobio na treningu."Kličko je saopštio da neće moći da brani titulu", saopštio je WBC. Kličko, koji je vlasnik ove titule od oktobra 2008, je u karijeri od 47 mečeva ostvario 45 pobeda, od kojih 41 nokautom. Poslednji put je boksovao u septembru 2012, kada je tehničkim nokautom savladao Nemca Manuela Kana u Moskvi. Kličko je trebalo da se bori sa 34-godišnjim Stivernom, koji je u 25 borbi ostvario 23 pobede, od kojih 20 nokautom. Mlađi brat Vitalija Klička Vladimir braniće objedinjenu titulu - u IBF, WBA, WBO i IBO verziji protiv Rusa Aleksandra Povetkina u Moskvi 5. oktobra.


IZVOR