Pocetna » Ljubav i Sex


Vođenje ljubavi za dobro zdravlje
  Ocenite članak: 0
pregleda: 753
Dodao/la: Pegaz
datum: 2012-10-31


Vođenje ljubavi jedan je od najlepših načina da sa partnerom provedete vreme. Nepresušan je izvor zadovoljstva, pozitivne energije koja vas preplavi kako tokom samog čina, tako i po završetku. Seks na brzaka, maraton tokom čitavog dana, noću… seksa nikad dosta! On podstiče oslobađanje hormona sreće, popravlja raspoloženje, ali i koncentraciju. Međutim, osim što vođenje ljubavi pozitivno deluje na um i naša čula, neverovatno je koliko pozitivnih efekata ima na samo telo.

Vođenje ljubavi jedan je od najlakših načina da izgubite suvišne kilograme. Tokom jednog prosečnog seksualnog odnosa može se sagoreti i do 250 kalorija, što je isto kao da ste pola sata šetali brzim hodom. Naravno, seks mnogo lakše pada od bilo koje druge fizičke aktivnosti. A ako ste miljenik misionarske poze, eto duple koristi za vas, jer se u njoj, prema iskustvima mnogih, salce najbrže topi, naročito kod muškaraca.Glavobolja zna da bude opasna stvar po seks. Naime, žene tada izgube volju za njim, dok muškarac zbog toga ispašta, prinuđen da se preda fudbalskoj utakmici i pivu uz društvo. Međutim, vođenje ljubavi je najbolji lek čak i protiv onih nesnosnih glavobolja. Ni jedna apoteka ne može vam pomoći kao kvalitetan seks sa osobom koju volite. Zato, skupite minimalac svoje snage, bacite se u naručje svom dragom i nakon samo 15-ak minuta ćete zaboraviti da vas je bilo kakav bol ikada i mučio.

Osim hormona sreće, estrogen koji se luči vrlo povoljno deluje na ženino zdravlje. Naime, štiti srce i reguliše krvni pritisak, bilo da je visok ili nizak. Ako praktikujete seks makar tri puta nedeljno, kao muškarac imate manje šanse da u kasnijim godinama obolite od raka prostate, ali i od Alchajmerove bolesti.

Tretmani lica i tela koji se nude u salonima lepote jesu delotvorni, ali ono što još pozitivnije utiče na kožu je vođenje ljubavi . S obzirom da je cirkulacija tokom seksa izvanredna, redovni polni odnosi učiniće da vaš ten zablista, a kosa i nokti postanu snažniji i svežiji. A što je još interesantnije, ljubavni marotoni učiniće da izgledate bar 5 godina mlađe.