Pocetna » Film


10 neverovatnih činjenica o nastavku "Hobita" VIDEO
  Ocenite članak: 0
pregleda: 661
Dodao/la: Gale
datum: 2013-12-01

Slike iz 10 neverovatnih činjenica o nastavku "Hobita" VIDEO Slike iz 10 neverovatnih činjenica o nastavku "Hobita" VIDEO Slike iz 10 neverovatnih činjenica o nastavku "Hobita" VIDEO Slike iz 10 neverovatnih činjenica o nastavku "Hobita" VIDEO


Da li ste spremni za nastavak “Hobita"? Reditelj Piter Džekson, očigledno jeste jer će “Desolation Of Smaug” (“Šmaugova pustošenja), drugi deo trilogije rađene prema Tolkinovom delu, premijerno biti prikazan sutra u Los Anđelesu. Film već zovu "kockanjem sa milijardom dolara" u kom je između ostalog bilo uposleno 1.200 statista, napravljeno je 752 perike, 263 brade a konačni budžet je 200 miliona evra.Knjiga “Hobit” je uvod u “Gospodara prstenova” i objavljen je 1937. godine (oko 300 strana). Prodata je u oko 35 miliona kopija širom sveta. Piter Džekson je ovu priču, o avanturama Bilba Baginsa, podelio u tri dela. Treći deo se očekuje decembra naredne godine. Evo deset najzanimljivijih detalja koje bi trebalo da znate o ovom filmu čije je snimanje koštalo 315 miliona funti.

1. Likovi u filmu su dlakaviji od svakog dlakavog bajkera
Skoro za svaki lik u filmu bilo je potrebno da se izradi perika. Vlasuljari su napravili 752 perike. Dlaka od koje su pravljene perike nije sintetička već prirodna - ljudska ili od jaka.

2. Proces šminkanja i oblačenja trajao je pet sati
Oko pet sati je bilo potrebno da se svakom patuljku namesti perika, šminka, protetika i da se obuče. Iako u filmu ima samo 13 patuljaka, to je iziskivalo angažman od 165 ljudi (glumci, dubleri i kepeci...)3. “Ogromni” patuljci hodaju uz pomoć kaiševa
Britanski glumac Ričard Armitaž, koji igra kralja svih patuljaka, kada je došao na snimanje prvog dela, bio je uplašen da će dobiti otkaz jer je za tu ulogu previsok.

Nije morao da brine, jer je reditlj koristio specijalne efekte da “skupi, smanji” glumce na ekranu. Ali, ono za šta su patiljci svakako morali da prođu obuku je način hodanja. Pri tome im pomažu specijalni kaiševi, pomoću kojih uspevaju da ostanu tako "mali".

4. Plastik fantastik
Četiri tone silikona je iskorišćeno za facijalnu protetiku, a 860 flašica izopropil alkohola je iskorišćeno za njihovo uklanjanje. Skoro 12.000 proteza je napravljeno za potrebe snimanja drugog dela filma.5. Jesmo li se mi već sreli? Po pet kaskadera za svakog junaka
Svaki od glavnih likova imao je oko pet kaskadera (dublera) za scene letenja, vožnje, penjanja... Orlando Blum je u ovom delu odigrao neke od epskih vratolomija iako originalno, njegov lik Legolas uopšte i ne postoji u ovom delu knjige.

6. Aaaaaa pauci!
Piter Džekson ima strah od paukova koji je često koristio kako bi svoje filmove učinio jezivijim. U filmu “Povratak kralja” pauk Šelob je i nastao iz ove njegove fobije.

U drugom delu triologije, Mračna šuma je preplavljena paucima koji bi mogli da budu paredovi Šelobu i koji se hrane nenajavljenim putnicima koji skrenu sa putanje.

7. Pozovite što više žena

U knjizi nema toliko ženskih likova, ali su za potrebe filma ubačene devojke. Novi likovi su patuljčica Tauriel koja se koristi bodežima, lukom i strelom i neverovatno je brza u bici.

8.Ko je ostao bez ušiju?


Evanđelina Lili: Ostala bez ušiju

Silikonske uši Evanđeline Lili, topile su se tokom snimanja seta. Glumica koju publika poznaje iz serije “Lost” igra patuljka. Uši su se topile zbog toga što se ona tokom snimanja znojila.

9. Svetla, kamera...kafa
Više od 140.000 kafa je skuvano na setu, a ta bi cifra mogla da se prikaže i ovako: to je oko 35 000 litara popularnog napitka.

10. Borba sa bučnim avionima
Trilogija je snimana ne nekoliko lokacija na Novom Zelandu. Ukupno je 115 vozača bilo angažovano da preveze ekipu filma na čak 94 seta. Deo posade je sedeo u automobliu i nadgledao obližnji aerodrom. Zadatak im je bio da gledaju kada avion poleće i o tome obaveste ostatak ekipe jer se od buke koju avion tom prilikom pravi ništa na snimku ne bi čulo.


IZVOR0   Spam
stitches   (2013-12-02 6:23 PM)
Otkada je Tauriel patuljcica i otkuda im to da je Selob nastala zbog straha Pitera Dzeksona?

0   Spam
vega777   (2013-12-01 10:14 PM)
uouuuuu