Pocetna » Sport


Đoković najbolji sportista sveta!
  Ocenite članak: 0
pregleda: 441
Dodao/la: ElGato
datum: 2012-02-07


Na ceremoniji u Londonu, Novaku Đokoviću je upravo uručena prestižna nagrada Laureus istoimene sportske akademije, kojom je proglašen za najboljeg sportistu sveta u 2011. godini.

Najprestižniju sportsku nagradu Đokoviću je uručio bokser Lenox Luis. Teniser broj jedan pobedio je trenera Mančester junajtida, Alexa Fergusona, fudbalera Barselona Lea Messija, kao i olimpijskog šampiona Steva Redgrava.

Đoković se u svom govoru zahvalio porodici na podršci, ali je poslao i poruku deci koja žele da se bave sportom. “Hvala vam za ovu sjajnu nagradu. Ne postoje reči kojima bih opisao kako se osećam večeras. Deliti isti prostor sa najvećim sportistima sveta, koje ću dozvoliti sebi da nazovem legendama sporta, je velika čast i privilegija. Onda možete da zamislite koliko se počastvovano osećam u ovom trenutku dok držim nagradu za najboljeg svetskog sportistu godine. Ova nagrada mnogo znači meni, mom timu, mojoj porodici i mojim fanovima širom sveta. Nadam se da će moj primer poslati snažnu poruku deci širom sveta. Ja sam takođe bio klinac koji je odrastao u divnoj, ali zemlji u kojoj je bio rat i mladi nisu mogli da očekuju pomoć i teško su ostvarivali svoje snove. Klinac koji se usudio da sanja da postane najbolji sportista sveta. Hvala vam što ste me uzeli u obzir za ovu nagradu, a za mene je čast što ću je poneti sa sobom kući večeras.”

Sve čestitke našem Novaku!


0   Spam
BMW   (2012-03-02 7:58 PM)
Valjda samo u tenisu