Pocetna » Ljubav i Sex


Intimne frizurice kroz istoriju
  Ocenite članak: 1
pregleda: 905
Dodao/la: Impi
datum: 2012-12-08


U današnje vreme gotovo svaki salon ima u ponudi nekoliko opcija uklanjanja neželjenih dlaka sa intimnih mesta, ali u istoriji to i nije bilo toliko jednostavno.
Koju vi volite intimnu frizuricu?
 
Stara Grčka
 
Grci su voleli svoje žene kao što vole i svoje skulpture: Glatke. Stidne dlake, odnosno nedostatak istih, bio je statusni simbol, a ni jedna žena iz višeg staleža nije ni pomišljala na dlakavost.
 
 
Rim
 
Rimljani isto nisu tolerisali dlake. Mladim ženama u pubertetu bi se dlake uklanjale posebnom pincetom pod imenom volsela, ili posebnom pastom koja je između ostaloga sadržavala i šišmišovu krv i zmijski otrov u prahu.
 
Katarina Mediči
 
Za razliku od Rimljana, ova francuska kraljica je strogo zabranjivala uklanjanje stidnih dlaka među svojim sluškinjama i damama na dvoru. Iako su sve oko nje hodale sa grmom među nogama, žene koje nisu bile pod direktnim nadzorom su najnormalnije uklanjale dlake.
 
 
Merkin
 
Perika za intimne delove je bila popularna među prostitutkama koje su inače uklanjale dlake da bi sprečile širenje bolesti, a nosile su ga i da bi prikrile polne bolesti koje već imaju. Nosile su ih i žene iz viktorijanskog razdoblja, kada je bilo popularno biti dobro pošumljen.
 
Suveniri
 
U 19. veku, bilo je popularno zadržati stidne dlake ljubavnika kao suvenir. Kralj Džordž IV čak je imao kutiju punu dlaka svojih ljubavnica, a ona trenutno stoji kao izložbeni primerak u jednom muzeju.
 
 
Bikini
 
Izum koji je započeo novu eru među ženama: Do 1960-ih sve žene su ili brijale bikini zonu, ili uklanjale dlake voskom.
 
 
Brazilka
 
Godine 1987., kada je Madona bila na svojoj turneji, sestre Džoseli, Džonis, Džejn, Džojs, Džusara, Džarsi i Džudesija Padila otvorile su salon na Menhetnu, gde su nudile uslugu brazilske depilacije.
 
 
 
Tretman je ostao relativno nepopularan do epizode "Seksa i grada" u kojem Keri odlučuje da oćelavi tamo dole. Nakon toga, više ništa nije bilo isto, brazilka je postala glavni svetski trend u uklanjanju dlaka.


0   Spam
KeX   (2012-12-22 12:51 PM)
najbolja je Afro .. hahahahaha samo treba kosilica :D