Pocetna » Zanimljivosti


Najslavniji kombi u dirljivom videu oprostio se od svijeta
  Ocenite članak: 1
pregleda: 247
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2014-04-10


Posljednji kombi sišao je s proizvodnih traka, a Volkswagen je objavio video zbog kojeg će svim fanovima simpatičnog vozila zasuziti oči.

"Nikada nisam mislio da će ovaj dan doći. Idem sada, ali ako se pitate šta sam radio cijeli život - uvijek sam bio u pokretu", govori narator na početku oproštajnog videa.

Volkswagen kombi je nastao kasnih 1940-ih godina. Kreirao ga je Ben Paul. Bio je prodavan širom svijeta, korišten je kao prevozno sredstvo Frenka i Airen koji su putovali svijetom, Rene ga je koristio za Svjetsko nogometno prvenstvo, te je bio mjesto rođenja djevojke Miriam - Maya.

"Kako sam živio? Nevjerovatno dobro", zaključuje narator u kratkom filmu koji pokazuje avanture od "rođenja" do "penzionisanja" Volkswagen kombija.


IZVOR+1   Spam
zajackod   (2014-04-12 10:49 PM)
Stvarno velika steta.Kada se samo setim svih filmova iz 1960-ih i '70-tih ,kada su bili aktuelni "Hipici" i "Deca Cveca" kojima je uglavnom prevoz i kuca bio ovaj VW kombi...Sada znaci to postaje pravi "Old Timer" i ko ga ima i sredi kako valja ,moze da dobije dobru "kamaru para" - msm ,ipak to sada ima muzejsku vrednost ,zar ne ???

0   Spam
UGHpeople   (2014-04-10 9:49 PM)
Why? place