Pocetna » Zanimljivosti


Prespavala život
  Ocenite članak: 1
pregleda: 745
Dodao/la: Pegaz
datum: 2012-12-01


Pacijentkinja Edvarda O Bara iz Majamija je u istoriji medicine najduže bila ukomi, pune 42 godine. Ona je sa 16 godina pala u dijabetičku komu iz koje se nikad nije probudila.

Žena koju su prozvali “uspavana lepotica” pala je u komu još dok je bila u srednjoj školi, a nakon više od četiri decenije je preminula, nikada se ne probudivši.

Naime, Edvarda koja je bila dijabetičar, sa 16 godina je pala u dijabetičku komu usled koje su joj telo i um ostali paralizovani. Pre nego što je dospela u apsolutno vegetativno stanje majci je rekla: “Nemoj nikada da me ostaviš”.

Naime, iako su joj više puta predlagali da Edvardu isključi sa aparata, majka nikada nije ni pomišljala na tako nešto iako je Edvardino održavanje u životu često finansijski bilo nepodnošljivo. Do kraja svog života Kej O’Bara nadala se da će se njena ćerka probuditi. Nada joj je bila Edvardin izgubljen pogled koji je godinama ostao nepomičan.

Posvećena svom detetu do kraja života, Kej je pet godina pre smrti svoje ćerke preminula u 80. godini života. Brigu o Edvardi preuzela je Edvardina rođena sestra Kolin.

Nakon smrti majke, Edvardina sestra koja je napustila posao preuzela je brigu o njoj.

- Ona je moja sestra i ja je volim. Nikada neću dići ruke od nje – rekla je Kolin koja je brigu o sestri preuzela pet godina pre nego što je Edvarda preminula.

Kolinine obaveze oko Edvarde podrazumevale su okretanje sa jedne strane na drugu, miksanje kašica i odgovarajuće hrane koju je Edvarda smela da konzumira putem cevčice. Kolin je često pričala sa njom jer, kako je rekla, sve vreme je bila ubeđena da je sestra čuje.


0   Spam
zajackod   (2013-04-16 12:25 PM)
Velika TUGA  ljudi ,ali hajde barem da se NADAMO da je prespavala CEO svoj zivot u npr. nekom "PREDIVNOM SNU" ... ??? - Pozz.....!!!

0   Spam
muharemhuskic7   (2013-04-13 6:07 PM)
Djelim mišljenje :(

+1   Spam
Korisnica   (2012-12-04 10:36 PM)
Tuga :( .