Pocetna » Zanimljivosti


SRPSKI HAKER ZAVADIO BUKUREST I TIRANU
  Ocenite članak: 0
pregleda: 570
Dodao/la: badule
datum: 2011-07-14


BUKUREŠT - Rumunija i Albanija našle su se na ivici diplomatskog skandala čemu su doprineli mediji iz nekoliko zemalja i jedan haker, navodno iz Srbije.

Kako prenosi rumunska agencija Medijafaks, sve je navodno počelo od neproverene informacije, koju je prenela jedna italijanska novinska agencija, da je na jednom diplomatskom skupu predsednik Rumunije Trajan Basesku dao rasističke izjave o Albancima.

Navodno uvredljive Baseskuove ocene na račun Albanaca u utorak su prvo preneli albanski mediji, a potom i mediji sa Kosova.
Potom je rumunski ambasador u Tirani pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova Albanije da objasni situaciju, a Bukurešt je na to reagovao ulaganjem zvaničnog protesta.

Na kraju se otkrilo da je sve to delo jednog, navodno srpskog, hakera koji je upao na sajt novinske agencije i podmetnuo lažnu informaciju.

Rumunsko ministarstvo spoljnih poslova saopštenjem je izrazilo nezadovoljstvo zbog "neobičnog ponašanja albanskog ministarstva spoljnih poslova" koje je od rumunskom ambasadora tražilo razjašnjenje.

Rumunski ambasador u Tirani je potvrdio principijelni stav Rumunije u vezi sa Kosovom, naglasivši da je taj stav poznat svim saveznicima i partnerima u Evropskoj uniji i NATO. Stav Rumunije po tom pitanju se zasniva na osnovnim principima međunarodnog prava, precizira rumunsko ministarstvo.0   Spam
Dejan   (2011-07-15 2:53 PM)
Samo naprijed.... smile